ROBOTI i logistika: Hikrobot lansirao nova mobilna rešenja

Kineski Hikrobot lansirao je niz autonomnih mobilnih robota (AMR) za intralogistiku preko svog partnera u Velikoj Britaniji – kompanije Invar Systems.

Roboti su dizajnirani da pruže podršku u procesu dopremanja robe do prevoznika, koristeći automatizovani transport da bi se smanjilo vreme koje zaposleni provode tražeći potrebnu robu (po skladištima i magacinima), a imaće sposobnost da prenose teret do 1.000 kg.

Roboti, koji rade na baterije, koriste inercijalnu i vizuelnu navigaciju kako bi postigli ispravno pozicioniranje tereta, dok se QR kodovi koriste za usmeravanje, što umanjuje troškove instalacije, podešavanja i rada sistema.

Interaktivna stanica za preuzimanje robe koristi uputstva na ekranu i tehnologiju „pick-to-light“ kako bi usmeravala preuzimače robe u procesu preuzimanja 600 pošiljki na sat sa pouzdanošću od 100%. Stanice za punjenje baterija mogu se strateški organizovati tako da se baterije na koje roboti rade napune kada to bude potrebno, piše logisticsmanager.com

Frazer Watson (Frazer Vatson), direktor prodaje Invar Systems u Evropi, objasnio je da su za brzo reagovanje na zahteve kupaca neophodni što efikasniji procesi otpreme robe.

– Mobilni roboti kompanije Hikrobot nude brzinu i fleksibilnost koja je potrebna u oblasti online trgovine, ali i drugih sektora koji se suočavaju sa dvostrukim izazovima – sve većim obimom narudžbina i smanjenjem broja radnika.

Foto: ScreenShot Youtube/Hikrobot, ilustracija