ŠANSA ZA MLADE KADROVE: Delhaize Srbija

Kompanija Delhaize Srbija, poznata po brendovima Maxi, Shop&Go i Tempo, najveći je privatni poslodavac u Srbiji, sa više od 12.500 zaposlenih koji uslužuju preko 1,2 miliona kupaca na mesečnom nivou u više od 440 prodavnica.

Otkrivanje i razvoj mladih talenata jedna je od glavnih ideja kojom se ova kompanija vodi tokom dugog i uspešnog poslovanja.

Da su ovi napori prepoznati, pokazuje nedavno objavljeno istraživanje Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu “Praksa iz dva ugla”. Kompanija Delhaize Srbija dobila je mnogobrojne pozitivne ocene među studentima, a po mišljenju akademaca svrstana je i među pet najboljih poslodavaca u zemlji.

– Drago nam je da su kontunuirani napori naše kompanije da razvija mlade talente upravo prepoznati od njih samih i zato sa istim entuzijazmom nastavljamo da ulažemo u mlade nade – kažu u kompaniji Delhaize.

Talent programi

Želeći da razvija talente u oblasti maloprodaje, Delhaize je dosada realizovao dva značajna programa.

Prvi talent program je Retail Management Traineeship. Ovaj projekat pruža priliku mladima sa završenim fakultetom i manje od dve godine staža, da o biznisu uče tako što će proći sve operativne pozicije. Koncipiran je u nekoliko faza, a polaznici prolaze pozicije od vođe smene u nekoj od prodavnica Maxi formata, potom zamenika poslovođe i poslovođe u prodavnicama Maxi ili Shop&Go formata, a završna faza podrazumeva rad u Sektoru operacija ili nekom od drugih sektora (u skladu sa veštinama, znanjima i ličnim preferencijama samog polaznika). Na taj način, mladima je pružena prilika da kroz direktnu saradnju sa kolegama na najbolji način steknu uvid u zaduženja, ali i uče sam posao od ljudi sa dugogodišnjim iskustvom.

Find Your Place @Delhaize takođe je jedan od programa za mlade talente koji Delhaize Srbija realizuje i kroz koji diplomci imaju prilike da se upoznaju sa kompanijom i njenim poslovanjem, kao i da se usavršavaju u skladu sa fakultetskim usmerenjem i ličnim preferencijama. Ovaj projekat uključuje rad u svakom od formata, direktan rad sa Distrikt menadžerom, a potom i višemesečno usavršavanje u nekom od sektora kompanije, uz rad sa mentorom. Polaznicima su obezbeđeni i soft skills treninzi, kao i rad na projektnim zadacima i slično.

Logistički centar

U ovoj kompaniji ističu da kontinuriano ulažu u inovacije u poslovanju, investiraju u širenje mreže, ali i u profesionalni razvoj zaposlenih i zapošljavanje.

– Svesni smo da su samo zdravi, srećni i zadovoljni zaposleni osnov za dugoročan rast poslovanja, te smo pokrenuli različite inicijative čiji je cilj dobrobit naših kolega – navode u kompaniji Delhaize.

Kroz rad u prodavnicama, Distributivnom centru ili Službi podrške, mladima se pruža mogućnost da svoja prva radna iskustva steknu u jednoj velikoj kompaniji koja nudi puno mogućnosti za napredovanje i profesionalni razvoj.

Posebno smo ponosni na naš Distributivni centar koji je najmoderniji logistički centar u Srbiji i pruža značajnu podršku svakodnevnom poslovanju kompanije, kao i osnovu za budući rast. Izrađen je po savremenim tehnološkim rešenjima koja nam omogućavaju veću efikasnost, očuvanje kvaliteta proizvoda i smanjenje troškova i zaliha u celokupnom lancu snabdevanja, navode u Delhaize Srbija.

Sa ukupnom površinom od 251.000 m2, Distributivni centar ima kapacitete od 85.000 paleta i asortiman od 15.000 artikala. Više od 1.000 zaposlenih u Distributivnom centru vodi računa da prodavnice svakodnevno budu snabdevene najkvalitetnijim proizvodima u najkraćem roku.

U Delhaize Srbija ističu da rad u ovoj kompaniji donosi benefite svim zaposlenima, a među ključnima izdvajaju:

• Redovna mesečna zarada
• Plaćeni prekovremeni rad
• Organizovani prevoz
• Godišnji odmor veći od zakonskog minimuma
• Angažovanje na puno i nepuno radno vreme
• Besplatni lekarski pregledi
• Popusti u Maxi, Tempo i Shop&Go objektima
• Benefit kartica – do 50% popusta za različite kategorije (pozorišta, banke i osiguranje, knjižare, sport i fitnes, odmor i putovanja, moda i lepota, tehnička roba, restorani i kafići, dečiji kutak, zabava…)
• Sindikat za zaposlene – ostvarenje dodatnih pogodnosti
• Solidarna pomoć
• Lični i profesionalni razvoj
• Mogućnost napredovanja
• Događaji za zaposlene i njihove porodice

Svi zainteresovani na stranici https://www.maxi.rs/karijera mogu saznati više informacija o kompaniji Delhaize Srbija i mogućoj karijeri.

Ovaj tekst je objavljen u okviru serijala Šansa za mlade kadrove u kome predstavljamo mogućnosti koje transportne i logističke firme pružaju kandidatima na početku karijere.

Podeli na društvenim mrežama: