ŠANSA ZA MLADE KADROVE: Gebrüder Weiss

Kompanija Gebrüder Weiss smatra svoje zaposlene najvećim kapitalom i njihovo zadovoljstvo stavlja na prvo mesto. Ulaganje u zaposlene je ulaganje u budućnost kompanije. Stalnim stručnim usavršavanjem, obukama i seminarima obezbeđuju visok nivo profesionalnosti u svom poslu.

– Profesionalna obuka i usavršavanje se u kompaniji GW posmatra kao strateški faktor uspeha. Važno je da zaposlene pripremimo za aktuelne i buduće zahteve, te je sa tom namerom još 1988. osnovan namenski fond za finansiranje programa za obuku i usavršavanje namenjen mladim i obrazovanim osobama sa visokim potencijalom. Takođe, kompanija Gebruder Weiss je kreirala program obuke i unapređenja potencijala pod nazivom OrangeFuture – kažu u toj kompaniji.

Projekat je uspostavljen 2004. godine, a kroz jednogodišnji program polaznici upoznaju različite sektore u okviru kompanije, što im kasnije daje mogućnost odabira i širok spektar radnih sposobnosti.

Jedna od inovacija je i myOrangeCollege – sveobuhvatna elektronska platforma za online učenje. U skladu sa motoom „povezuje me – pokreće me“, platforma za učenje myOC nudi svim zaposlenima mogućnost povezivanja bez granica i omogućava vremensku fleksibilnost u sticanju znanja.

– Posebno je kreiran sadržaj za novozaposlene, kao i određene obavezne edukacije, a moguće je pratiti napredak u učenju i razvoju za svakog zaposlenog. Platforma je dostupna svim našim zaposlenima u Evropi, a sadržaj se kreira pored Nemačkog i Engleskog i na jezicima zemalja u kojima poslujemo – navode u kompaniji.

Veoma važan deo uspeha austrijskih kompanija je i dualno obrazovanje, s obzirom na to da se na ovakav način obezbeđuju zaista dobro obučeni i kvalifikovani radnici. Gebrüder Weiss upravlja projektom dualnog obrazovanja više od 80 godina, veliki broj  zaposlenih započeo je svoju karijeru na taj način, a danas su izuzetno uspešni i na ključnim pozicijama u kompaniji.

– Ovde u Srbiji imamo izuzetnu saradnju sa Saobraćajno-tehničkom školom u Zemunu. Trenutno imamo 11 polaznika, a ove godine očekujemo još šest njih. Jako smo zadovoljni projektom, imamo partnerski odnos sa profesorima iz škole. Svi polaznici pažljivo su izabrani i zaista su motivisani da nauče sve o procesima transporta i logistike u Gebrüder Weiss-u

Takođe, kompanija Gebrüder Weiss ima saradnju i sa Saobraćajnim fakultetom u Beogradu, kroz organizaciju letnje studentske prakse za studente završnih godina. Tokom jula i avgusta 2019, kada nije bilo ispitnih rokova, četvoro najboljih studenata je imalo priliku da se upozna sa različitim sektorima, procesima i načinom rada.

Ovaj tekst je objavljen u okviru serijala Šansa za mlade kadrove u kome predstavljamo mogućnosti koje transportne i logističke firme pružaju kandidatima na početku karijere.

Podeli na društvenim mrežama: