Tehnomanija ulaže 10 mil EUR u IT infrastrukturu i unapređenje logistike

Nemačka investiciona banka (German Development Finance Institution-DEG) odobrila je kompaniji Tehnomanija kredit od 10 miliona evra za ulaganje u IT infrastrukturu i redefinisanje i modernizaciju u delu logističko-distributivnih procesa i operacija.

Kako navode iz Tehnomanije, ovo su dva osnovna stuba „kompanijske transformacije iz vodećeg domaćeg retailer-a u delu elektronskih i električnih uređaja, u regionalno prisutnog e-tailer-a, sa ciljem proširenja asortimana i poslovnog modela“.

DEG je u Srbiji prisutan dugi niz godina – kako kroz plasmane u bankarski sektor Srbije, tako i kroz finansijske plasmane u privredu. Generalni direktor Tehnomanije Matija Protić ističe da je kompanija dobila ozbiljnog finansijskog partnera. Kako naglašava, fokus kompanije u narednom periodu biće razvoj e-commerce poslovanja i obezbeđivanje široke ponude i prvoklasne usluge za kupce. 

Najvažniji koraci u ovoj transformaciji biće modernizacija naše IT i logističke infrastrukture, rekao je Protić.

– Kompanija je u završnoj fazi implementacije 14 modula SAP-a kao ERP rešenja, koji će zajedno sa Salesforce-om biti osnova naše buduće IT infrastrukture. Supply chain kao ključ uspeha kod kupca je u procesu transformacije ka modelu koji koriste velika imena u e-commerce oblasti – dodao je.

Tehnomanija je izuzetno važan retailer u oblasti potrošačke elektronike u Srbiji, izjavila je Monika Beck, članica Upravnog odbora DEG.

– Nemačka investiciona banka će podržati Tehnomaniju u podizanju kvaliteta usluga ka svojim kupcima na novi, viši nivo – dodala je.

Tehnomanija d.o.o. je u Srbiji prisutna kroz više od 160 maloprodajnih objekata i 3 online shop-a, sa čak pet miliona poseta mesečno. Iz ove kompanije naglašavaju da su „pioniri online prodaje u Srbiji“, te da su još 2002. godine otvorili prvu domaću internet prodavnicu. Na domaćem tržištu, Tehnomanija nudi više od 600 brendova, sarađuje sa preko 150 dobavljača i posluje u 70 gradova. Kompanija zapošljava više od 1.900 ljudi.

Foto: Aleksandar Ilić, Tehnomanija