U Hrvatskoj lansirana Uber Connect usluga dostave paketa

Kompanija Uber proširila je ponudu u Hrvatskoj, te je tako od ove sedmice njihovim korisnima u Splitu i Zagrebu na raspolaganju nova usluga – Uber Connect. Reč je o usluzi dostave pošiljki istog dana, koja se od sada može naručiti kroz Uber aplikaciju.

Mogu se slati paketi težine do 20 kilograma i vrednosti do 750 kuna (nešto manje od 100 evra), koje staju u prtljažnik srednje velikog automobila.

Uber Connect je osmišljen kako bi pomogao korisnicima da na brz i jednostavan način organizuju dostavu željenih paketa prijateljima i porodici, a vozačima se istovremeno otvara nova prilika za zaradu. Bilo da je reč o rođendanskoj torti, zaboravljenoj jakni, poklonu, hitno potrebnoj sportskoj opremi ili knjizi kako bi ubili dosadu, korisnici odsad sve to mogu dostaviti putem novog Uber Connect rešenja, saopštila je kompanija.

– Tokom krize tražili smo načine na koje naša platforma može pomoći u dostavi i transportu roba potrebnih preduzećima i našim potrošačima, istovremeno otvarajući nove mogućnosti zarade za vozače. Primarni fokus kod Uber Connect-a bio nam je brzo prilagođavanje tehnologije kako bismo zadovoljili rastuće potrebe zajednice – istakao je Dara Khosrowshahi, izvršni direktor Ubera.

Kako funkcioniše Uber Connect dostava?

  1. Korisnik zapakuje predmete u zatvorenu kutiju ili kesu, kako bi sadržaj bio pravilno zaštićen.
  2. Odabere Connect u Uber aplikaciji, prihvati Odredbe i uslove, potvrdi da paket ne sadrži zabranjene predmete i zatraži dostavu.
  3. Odgovori na poruku koja mu stigne, pošalje ime i prezime osobe koja preuzima paket i navede posebne uslove dostave, ukoliko postoje.
  4. Sastane se s vozačem na lokaciji i stavi paket u automobil.
  5. Podeli vožnju s primaocem, kako bi primalac mogao pratiti porudžbinu i sastati se s vozačem na odabranoj lokaciji.
Podeli na društvenim mrežama: