U Zrenjaninu otvoren novi DTL PerSu distributivni centar

Kompanija BB trade, koja posluje kao članica Domaćeg trgovinskog lanca (DTL), otvorila je u Zrenjaninu novi distributivni centar.

Očekuje se da će novi DTL PerSu distributivni centar, koji se prostire se na 10.500 kvadrata, poboljšati efikasnost snabdevanja prodavnica, unaprediti logistiku i ponuditi nova radna mesta.

Svečanom otvaranju 3. jula prisustvovali su generalni direktor PerSu marketa – DTL Darko Bjeloglav, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momorović.

– Otvaranje distributivnog centra, u koji je uloženo 3,2 miliona evra, prilika je da se unapredi logistika koja je danas jedan od najvećih izazova u trgovini, kao i da se podigne efikasnost poslovanja – rekao je ministar Momirović.

– Osim toga, ovaj logistički centar velika je šansa i za male proizvođače iz Banata jer će im olakšati pristup prvom lokalnom tržištu, a dalje i saradnju sa svim DTL članicama. Domaći trgovački lanac pokazuje kako se zajedničkim snagama mogu postići značajni rezultati. Ovo je primer da mali trgovci udruženi mogu uhvatiti korak sa velikim lancima i iskoristiti i prednosti u zajedničkim nabavkama, dok sam druge strane zadržavaju mogućnost da se prilagode lokalnom tržištu i lokalnim potrošačima.

Izvor: Grad Zrenjanin (www.zrenjanin.rs)

Kako je saopšteno na svečanom otvaranju, porodična firma BB Trade je izrasla u jedan od vodećih brendova u oblasti maloprodaje u Vojvodini, sa 175 PerSu marketa i više od 1.200 zaposlenih u njihovim objektima.

Prema rečima Darka Bjeloglava, DTL je nastao kao potreba za ujedinjenjem nabavke, ali i za strateškim povezivanjem sa dobavljačima za razvoj domaće maloprdaje. Kada je reč o PerSu marketima, njihov promet je lane porastao za 15%, otvoreno je 20 maloprodajnih objekata i renovirano 10.

Foto: Grad Zrenjanin (www.zrenjanin.rs)

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.