„Uber“ ulazi na tržište distribucije robe

skladiste_logistika_050415„Uber“ već najmanje godinu dana eksperimentiše s prevozom paketa i sad je spreman za formalni ulazak na tržište. Tri izvora tvrde da će kompanija ove jeseni najaviti partnerstva s brojnim trgovinama i trgovačkim lancima, zvanična potvrda se očekuje u septembru ili početkom oktobra.

Dvoje ljudi upoznatih s planovima kaže da će prodor na tržište započeti u Njujorku u saradnji s trgovinama luksuzne robe uglavnom smeštenima oko „Pete avenije“ na Menhetnu, kompanija navodno planira i partnerstva u San Francisku.

Kako bi povećao broj klijenata „Uber“ razgovara s kompanijama za razvoj softvera „Bigcommerce“ i „Shopify“ koje malim poduzetnicima pomažu u postavljanju online trgovina. „Uber“ platforme namerava iskoristiti kako bi ponudio usluge prevoza hiljadama trgovina u navedenim gradovima.

Kompanija „Uber“ je od samog osnivanja u žiži svetske javnosti. Iako je osnovana 2009. godine, danas ova kompanija vredi neverovatnih 40 milijardi dolara, a sada je i zvanično potvrđeno da će ona uskoro doći u Srbiju. Za sve one koji nisu upoznati, „Uber“ korisnicima omogućava da putem aplikacije naruče prevoz koji na njihovu lokaciju stiže najkasnije za pet minuta. Prednost Ubera je to što je prevoz jeftiniji u odnosu na taksi vozila, a korisnicima je drastično olakšano plaćanje usluge jer je sve automatizovano.