Veštačka inteligencija stiže i u Poštu Srbije

Privredna komora Srbije i Pošta Srbije najavile su saradnju na digitalizaciji poštanskih usluga, uz pomoć veštačke inteligencije.

Kako je istaknuto na sastanku predsednika PKS Marka Čadeža i vršioca dužnosti direktora JP Pošta Srbije Zorana Anđelkovića, nastavak saradnje dva sistema posebno će biti usmeren na digitalizaciju poštanskih usluga uz pomoć savremenih servisa PKS zasnovanih na veštačkoj inteligenciji (AI).

Čadež je istakao da je Pošta važan servis za privredu i građane i da se kroz implementaciju savremenih rešenja, kao što su digitalni asistent ChatBot PKS i druge inovativne usluge, značajno može ubrzati poslovanje domaćih kompanija i širenje njihovog biznisa na region.

Predsednik PKS je ukazao da se kroz zajedničku saradnju na digitalnoj transformaciji poštanskih servisa može ostvariti značajna domaća i regionalna tržišna konkurentnost institucije kao što je Pošta Srbije, kao i saradnja sa regionalnim poštama, a u cilju snažnijeg povezivanja privreda celog regiona.

V.d. direktora Pošte Zoran Anđelković istakao je da će ova saradnja omogućiti efikasniju uslugu, te da je ona „korak ka modernizaciji poštanskih usluga i jačanju Pošte na digitalnom tržištu“, navodi se u saopštenju PKS.

Foto: Pošta Srbije/ilustracija

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.