Waberer’s ulaže skoro 5 miliona evra u nove viljuškare

Waberer’s Grupa relizovala je veliku nabavku viljuškara u vrednosti od oko 2,6 miliona evra i najavila nova ulaganja u tom segmentu.

– Održivost je važan zahtev u svim oblastima poslovanja, ne samo pri kupovini kamiona i prikolica koji su na putevima širom Mađarske i Evrope. Naš cilj je da se svakodnevni rad osoblja u skladištu pojednostavi primenom najsavremenije i ekološki projektovane opreme – poručuju iz ove mađarske kompanije.

Oko 350 viljuškara opslužuje 240.000 m2 skladišnih kapaciteta Waberer’s-a. Novim ulaganjima, kompanija će, u nastojanju da zadrži svoju konkurentnost i ključnu ulogu u mađarskoj privredi, povećati kapacitet svoje flote viljuškara za 75% i nastaviti da modernizuje proces prijema i otpreme robe i koristi ekološka rešenja.

– Ekološka efikasnost i fleksibilnost važni su elementi za modernizaciju flote, pa je nabavljena isključivo oprema sa Li-Ion baterijama koje garantuju veću energetsku efikasnost, kraće vreme punjenja, duži vek trajanja i manji ekološki otisak. Dodatni važan zahtev za Grupu bila je nabavka opreme sa ekološki neutralnim karakteristikama recikliranja i baterijama koje su takođe pogodne za ponovnu upotrebu – navodi se u saopštenju.

U okviru ovog projekta Waberer’s je nabavio ukupno 118 viljuškara – 93 kompanije Linde i 25 Toyota modela.

– Ovo je  najveća transakcija Waberer’s Grupe i kompanije Linde još od 2010 godine. Osim standarda kvaliteta koje zastupa kompanija, ključni argumenti za Waberer’s u korist odabira Linde opreme uključivali su i rigorozne postupke pregleda i ispitivanja koji se primenjuju u njihovoj proizvodnji – navodi se u saopštenju.

Nabavka viljuškara se nastavlja, te je Waberer’s već zakazao još jednu kupovinu sa budžetom od 2 miliona evra. Fokus će, navode, „ponovo biti na zadovoljavanju stalno promenljivih zahteva klijenata, povećanju efikasnosti i ekološki prihvatljivim tehnologijama“.

Grupacija Waberer’s, sa sedištem u Budimpešti, jedan je od evropskih lidera u punim utovarima, kao i lider u domaćem transportu u Mađarskoj. Aktivnosti kompanije uključuju međunarodni transport standardne robe na paletama, domaći transport, skladištenje i distribuciju suve i smrznute robe, kao i međunarodno posredovanje.

Izvor/foto: waberers.com