„Za volanom“ – prvi logistički podkast u regionu!

Portal PlutonLogistics pokrenuo je Za volanom – jedinstveni logistički podkast u regionu. Pluton Media, u čijem sastavu posluje www.plutonlogistics.com, prepoznala je snagu podkasta kao novog medija i odlučila da svoju energiju usmeri i u tom pravcu. U prvoj  sezoni biće objavljeno 6 epizoda audio dnevnika vozača kamiona koji će ispričati svoje životne priče, radne zadatke i svakodnevne izazove sa kojima se susreću.

Nakon uspešnog serijala tekstova Za volanom, otišli smo stepenicu više – reč je o unikatnom formatu podkasta u audio formi. Dnevnik vozača vas vodi kroz autentične priče duž drumova Kanade, Italije, Rusije, Švajcarske, Srbije…

PlutonLogistics stameno korača kroz devetu godinu poslovanja. Tokom tog perioda ne samo da smo se pozicionirali kao vodeći i najpouzdaniji izvor informacija za transportno-logističku industriju u regionu, već smo, držeći korak sa svim svetskim trendovima u digitalnom izdavaštvu, izgradili sveobuhvatan i jedinstven način komuniciranja sa publikom. Došao je trenutak da napravimo novi korak, zapravo – novi kilometar za volanom – objašnjava Milica Milosavljević, izvršna direktorka Pluton Media.

U prvom formatu našeg podkasta dali smo reč i mikrofon vozačima, čiji audio-dnevnici će vas voditi na put i dopustiti vam da oslušnete kako se diše u kabini, na asfaltu. Podkast Za volanom je zbog toga zanimljiv, informativan, koristan, ali na trenutke i dirljiv, intrigantan, drzak. Ukratko – nekonvencionalan. To se, uostalom, i očekuje od nas.

– Pripremajući sadržaj koji je pred vama, uz predan rad, pažljivo planiranje i detaljnu pripremu, nismo zaboravili ni neke druge važne stvari: dobru zabavu i veliku ljubav prema industriji u kojoj smo već skoro deceniju. Uvereni smo da se to čuje i oseti i da ćete sa nestrpljenjem očekivati nove epizode – dodaje Milica.

Najnoviji podaci Nilsen, globalne kompanije za merenje i analizu podataka, kažu da popularnost podkasta nastavlja da raste, a slušalaca je sve više. Baza slušalaca podkasta u SAD porasla je za 40% u poslednje tri godine. Širom sveta, podkast kreatori se angažuju da zadovolje potražnju slušalaca za novim sadržajem.

Kako slušati podkast?

  • Na Android telefonu/tabletu: Ako imate uređaj sa Android operativnim sistemom, u njemu se nalazi aplikacija “Google Podcast”. Kada pokrenete aplikaciju, u polju Search upište Za volanom podkast. Kao rezultat pretrage pojaviće se osnovna stranica i na njoj potražite opciju Subscribe. Na taj način ćete uvek dobijati informaciju o novim epizodama.
  • Na Apple telefonu/iPad-u: Ako imate Apple uređaj, u njemu se nalazi aplikacija “Podcasts”. Dovoljno je da je pokrenete, dozvolite notifikacije i u polju za pretragu (oznaka Search) ukucate Za volanom podkast. Pojaviće se osnovna stranica i na njoj potražite opciju Subscribe. Na taj način ćete uvek dobiti informaciju da je nova epizoda postavljena.
  • Na YouTube, Spotify, Deezer, Anchor… :  Za volanom podkast možete slušati i na striming servisima. Nakon što u polju search pronađete Za volanom podkast, aktivirajte Subscribe kako biste dobili notifikaciju o novoj epizodi.

Koji su sledeći koraci?

  1. pokrenite aplikaciju za podkaste
  2. ukucajte Za volanom podkast u opciju search
  3. pretplatite se aktiviranjem opcije Subscribe
  4. ocenite sadržaj i/ili ostavite komentar

Javite nam se ukoliko želite da ispričate svoju priču Za volanom. Čekamo vas. Popuni UPITNIK.