Zagrebačka pivovara uložila 2,4 miliona evra u proširenje logističkog centra

Zagrebačka pivovara investirala je skoro 18 miliona kuna (oko 2,4 miliona evra) u proširenje logističkog, distributivnog i komercijalnog centra u Zaprešiću.

Taj projekat nastavak je investicionog ciklusa ove kompanije u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta, nakon što je u junu uloženo 64 miliona kuna (8,5 miliona evra) u tehnološki naprednu liniju za punjenje i pakovanje limenki u proizvodnom pogonu u Zagrebu, prenose regionalni portali.

– Novi investicioni ciklus obeležio je ovu, za nas veoma važnu godinu, u kojoj slavimo 130 godina postojanja – rekao je predsednik Uprave Zagrebačke pivovare Miroslav Holjevac u sredu (21. septembra), na predstavljanju novih kapaciteta u Zaprešiću.

Novom investicijom proširene su logističke i skladišne površine, kao i kamionski terminal, što će osigurati sigurniji i jednostavniji protok saobraćaja u Zaprešiću, poručili su iz kompanije.

– Osigurane su i dodatne skladišne površine neophodne zbog povećanog proizvodnog kapaciteta i novog proizvodnog asortimana. Ukupno je izgrađeno 5.400 m2 novih skladišnih hala i dodatnih 9.000 m2 spoljašnjih logističkih površina, među kojima je i novi terminal za kamione – navodi se u saopštenju Zagrebačke pivovare.

Investicioni ciklus nastaviće se i u naredne dve godine, te se očekuje i veliko ulaganje u modernizaciju linije za punjenje povratnih staklenih boca, prenosi seebiz.eu