Koje su prednosti avio-kargo transporta iz Kine u Evropu, i koja vrsta robe se na ovaj način može otpremiti?

Kina predstavlja jednu od najtraženijih destinacija kada govorimo o uslugama međunarodnog transporta. Roba iz Kine, opredeljenje je velikog broja kompanija, upravo zbog značajnog, ali i konstantnog razvoja ovog tržišta.

Međutim, nedoumica kompanija jeste koji vid transporta je najbolje rešenje kada govorimo o relaciji Kina-Evropa. Ne postoji netačan odgovor… zavisi od Vaših prioriteta.

Ukoliko poslujete sa lako kvarljivom, osetljivom robom ili vam je brzina isporuke od ključnog značaja za poslovanje, a roba to cenovno može da izdrži, avion ima prednost. Roba je brzo dostupna za preuzimanje, a vreme obrade pošiljke značajno kraće u odnosu na ostale vrste transporta.

Brzina nije jedini razlog da se opredelite za avionski transport, jer ga pored toga, dobrim izborom čine preciznost i sigurnost. Roba visoke vrednosti takođe je idealan kandidat, zbog značajno umanjenog rizika od krađe, ali i mogućnosti pošiljki sa kurirskom pratnjom (OBC). Iz Kine se na ovaj način transportuju i farmaceutski i organski proizvodi, ali se neretko prilikom pregovora o poslovanju, testeri raznolikih vrsta robe šalju upravo avionom.

Često kada govorimo o Dalekom Istoku, govorimo o transportu jeftine robe iz Kine. Kada je cena robe niska, podjednako su važni i niski troškovi transporta.

Znamo da je avionski transport “poznat” po visokoj ceni, ali zbog svoje brzine, posledično dovodi do manje potrebe za skladištenjem, pakovanjem, prepakivanjem, ali i mogućnosti za nižu premiju osiguranja, pa ukoliko se radi o pošiljci koja nije velike mase ovaj vid transporta može rezultirati veoma povoljnom nabavnom cenom za istu. Kao i drugi oblici, avionski transport nudi mogućnost celokupne i delimične popunjenosti aviona.

U brojnim situacijama, avion može biti i vaš jedini izbor, upravo zbog toga, usluge su klasifikovane u tri grupe – ekonomični, prioritetni i hitni transport (Economy, Priority, Emergency).

Kako bi prednosti avionskog transporta iz Kine bile u potpunosti iskorišćene, neophodno je poznavanje brojnih regulativa i procedura, ali i izgrađeni odnosi sa globalnim avio kompanijama.

cargo-partner daće vam odgovor, koji od transportnih modela je optimalan za vaše poslovanje i omogućiti da pošiljke bez prepreka bezbedno i brzo stignu do vas.

Kontaktirajte cargo-partner eksperte za više informacija!

Srdačan pozdrav,
cargo-partner | transport + iLogistics

Category: Špedicija, transport i logistika
Tags: air transport China, avio cargo, cargo-parner, China Europe transport, China Serbia transport, transport iz Kine, transport Kina, transport kina srbija, transport of goods asiaeurope, transport of goods from China to Europe, transport robe avionom, transport robe Kina Evropa