PODKAST TRENDOVI: Izaberite svoju nišu!

Podkast kao formu najpre su u Srbiji prihvatili oni koji se na neki način bave preduzetništvom. S obzirom na to da je ta tema već definitivno prezasićena, te da imamo istaknute podkaste koji su se izdvojili kao vodeći, savet onima koji žele da uđu u svet podkasta je da pronađu neku malu nišu i bave se uskim temama prijemčivim tačno određenoj populaciji, navodi Pioniri Communications. Ova agencija je već tradicionalno na sajtu Trendovi.rs napravila presek trendova za 2022. godinu, u okviru koga je ponovo okupila eksperte iz različitih industrija kao što su tehnologija, advertajzing, društvene mreže…

– Podkasti su definitivno obeležili 2021. godinu i sa razlogom “prete“ da održe primat i u ovoj godini. Sloboda u izražavanju i kreiranju sadržaja, mogućnost da publici prenesete sadržaje koje će ona konzumirati kada i kako to želi, kao i okretanje brednova ka podkastu kao platformi preko koje mogu da dosegnu do nekih novih publika – sve su to razlozi zašto ovaj novi-stari format ima sve veću popularnost u Srbiji, ali i u regionu – navodi agencija Pioniri Communications u svom izveštaju.

Ovaj trend se pre svega odnosi na porast publike koja sve više prihvata ovaj format, kako u video, tako i u njegovoj izvornoj audio formi.

Narednih godina podkasti neće biti samo nešto što je u trendu i zabavno, oni će postati platforme koje će brendovima ponuditi nove mogućnosti za oglašavanje i promociju. Pored saradnje sa brendovima, podkasti će kao digitalne platforme imati veliki potencijal za razvoj novih poslovnih modela.

Lakše prihvatanje reklamnih poruka

Publika u podkastima ima mogućnost da bira da li će odslušati neku reklamnu poruku ili ne. Upravo ta sloboda izbora, zajedno sa relevantnošću same reklamne poruke kojoj će težiti brendovi, dovešće do toga da će slušaoci podkasta više konzumirati reklamne sadržaje i lakše prihvatati reklamne poruke, navodi autor teksta.

Tajming nikada nije bio bolji ukoliko želite da doprete do publike koja konzumira podkast sadržaje. Iako kod nas i regionu primat i dalje drži video kada je konzumiranje podkast sadržaja u pitanju, broj onih koji više vole da koriste audio platforme kontinuirano raste, a upravo ti ljudi važe za vernu publiku. Ukoliko ne kreirate sadržaj za ovu novu generaciju koja se sve više okreće podkastima (naravno, zajedno sa ostalim vrstama oglasnih poruka), vaš brend ubrzo može postati irelevantan za ovu publiku, navodi se u tekstu.

Podkast Za volanom

Portal PlutonLogistics pokrenuo je Za volanom – jedinstveni logistički podkast u regionu. U prvoj sezoni objavljeno je 6 epizoda audio dnevnika vozača kamiona koji su ispričali svoje životne priče, radne zadatke i svakodnevne izazove sa kojima se susreću. Podkast možete slušati na našem YouTube kanalu, kao i na platformama za slušanje podkasta (Spotify, Anchor, podcast.rs, Apple Podcasts, Google Podcast…)

Postani sponzor podkasta

Kao sponzor podkasta, obezbedićete da hiljade vaših potencijalnih kupaca vide i čuju poruku vaše kompanije. Sponzorstvo može uključivati – intervju u studiju sa predstavnikom vaše kompanije o temama i pitanjima koje odaberete, logo vaše kompanije prikazan na portalu PlutonLogistics i promo materijalima, istaknuto ime vaše kompanije ili brenda prilikom opisa epizode, reklama tokom emisije, druge pogodnosti…

Javite nam se

Ukoliko vam se ova ideja čini interesantnom i želite da budete deo podkasta Za volanom, javite nam se!

📧 marketing@plutonlogistics.com

📞 063633031