„Amazon“ patentirao „kristalnu kuglu“

„Amazon“ nakon bespilotnih letelica sprema još jednu neverovatnu inovaciju – isporuku narudžbina i pre nego što ih kupci zaista naruče.

Trgovinski gigant je prošlog meseca prijavio patent koji nije baš kristalna kugla, niti vremeplov, ali za koji u „Amazon“-u veruju da toliko precizno može da predvidi ponašanje kupaca da će kompanija pristupiti takozvanim „anticipiranim isporukama“, kako bi vreme čekanja na porudžbine bilo skraćeno.

Kako navodi „Volstrit džornal“, „Amazon“ će svoje pretpostavke donositi na osnovu velikog broja faktora, a među njima su „liste želja“, ranije pretrage, pa čak i to koliko potencijalni kupci borave na stranici nekog proizvoda „premišljajući se“.

Pomalo zastrašujući projekat ne znači da ćete nasumično dobijati pakete, već da će se upakovani proizvodi isporučivati u „Amazon“-ova skladišta u oblastima u kojima postoji najveća šansa da budu kupljeni.

Ipak, u patentu se navodi da „ako korisnici ipak nekako dobiju neželjene pakete, „Amazon“ može za njih da ponudi popust ili da ih isporuči u vidu poklona, kao vid ‘dobre volje'“.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.