7 saveta za vozače kamiona: kako da dobro isplanirate budžet na putu?

Ako pripadate grupi vozača koja na putu često potroši više novca nego što je zaista bilo potrebno, ovih sedam saveta koje nudi portal americatruckdriving.com mogli bi vam biti od pomoći kada je planiranje budžeta u pitanju.

1. Napravite budžet za svako putovanje

Sve prihode i troškove putovanja na mesečnom nivou beležite u tabeli. Na kraju meseca, pa i godine, pregledajte svaku kategoriju potrošnje kako biste videli gde grešite i na kojim stvarima treba uštedeti.

2. Postavite ciljeve

Jednostavno praćenje potrošnje i prihoda neće vam pomoći da uštedite više novca. Morate odlučiti koji su vaši finansijski ciljevi kako biste mogli da kreirate efikasan plan. Ne bi bilo loše i da odmah zacrtate šta želite da postignete s novcem koji vam ostane.

3. Planirajte put unapred

Zlatno pravilo – ono što se podrazumeva, često se i preskoči. Zato ništa ne uzimajte zdravo za gotovo i dobro isplanirajte svako putovanje pre nego što krenete na put. Saznajte koje pumpe i stajališta za kamione će vam se nalaziti na putu i ​​proverite postoje li među njima stajališta koja nude popuste.

4. Spremite obroke i grickalice pre puta

Primamljivo je kupiti čokoladicu ili sok svaki put kada uđete na stajalište za kamione, ali se tih nekoliko dolara ili evra nakupi i može se pretvoriti u nekoliko stotina potrošenih do kraja meseca. Pripremite obroke i grickalice pre nego što krenete na put i potrudite se da ne svraćate u prodavnice po stvari koje vam nisu neophodne.

5. Koristite bonuse na benzinskim pumpama

Bonusi za benzinske pumpe mogu da pomognu vozačima kamiona da uštede pozamašnu sumu novca na duže staze. Pored toga, neke bonus kartice mogu ponuditi pogodnosti kao što su besplatni tuševi ili obroci.

6. Nastavite sa preventivnim održavanjem

Popravke kamiona mogu biti izuzetno skupe i znaju da traju danima. Ukoliko vam se desi veći kvar, ne samo da ćete morati da izdvojite ogromnu količinu novca, već ćete morati da uzmete slobodne dane i odsednete u hotelu dok se kamion ne popravi. Da biste sprečili veće i neočekivane kvarove, vodite evidenciju o terminima za održavanje i nikada ne odlazite na put bez detaljnog pregleda vašeg kamiona.

7. Kupujte grickalice na veliko

Idite u velike prodavnice sa diskontnim cenama. Uzmite veće količine jer će cena tada biti manja nego kad češće kupujete pomalo. Ovaj sistem kupovine na veliko će znatno smanjiti vaš mesečni račun za namirnice.