FERCAM uspostavio strateško partnerstvo sa Vinarijom Antić

Kompanija FERCAM Beograd uspostavila je strateško partnerstvo sa Vinarijom Antić iz Orahovca sa Kosova i Metohije. Vinariju Antić je osnovao 2003. godine Zdravko Antić sa 40 godišnjim iskustvom u vinogradrstvu. Bio je vodeći tehnolog vinarije “Orvin” iz Orahovca i “Kosovo Vina” iz Male Kruše, a svoje znanje ulio je u sopstvenu vinariju sa idejom da zajedno sa članovima svoje porodice nastavi tradiciju vinarstva u Metohiji.

Orahovačko vinogorje se može smatrati pretečom srpskog vinogradarstva, s obzirom na to da je iz vinograda podignutih u vreme Stefana Nemanje vinova loza preneta na sever Srbije, pa čak i na prostore današnje Mađarske. Ovaj kraj, zastićen planinama sa istočne i severne strane, pogodan je za podizanje vinograda zahvaljujući velikom broju sunčanih dana, nadmorskoj visini od 400m i blagoj klimi.

Nemanja Vitošević, Vinarija Antić i Vera Vujasić, FERCAM

Pitali smo kompaniju FERCAM da nam kaže nešto više o ovom interesantnom projektu.

PL: U čemu se ogleda to partnerstvo?

– Dogovorili smo se da uradimo zajedničku etiketu i da se ime FERCAM nađe na vinima Vinarija Antić, i to – crno vino vranac, belo vino chardonnay i rose. Za nas predstavlja veliku čast da zajedno promovišemo vina sa vekovnom tradicijom.

PL: Kakvu saradnju imate sa Vinarijom Antić?

– Zaista izvanrednu, učinili smo pravu stvar kada smo podržali malu porodičnu vinariju sa Kosova i Metohije. Nadamo se da će se naša saradnja i prijateljstvo samo učvrstiti i nastavi u budućnosti. Imamo mnogo ideja za dalji razvoj.

PL: Možete li nam reći šta planirate u budućnosti?

– FERCAM je internacionalna logistička kompanija sa sedištem u Bolzanu u Italiji. Inače, reč je o vinskom kraju, gde se vinogradi prostiru na obroncima Alpa. Prve flaše vina Vinarije Antić su već stigle u Italiju na degustaciju. Kako je vino vrhunskog kvaliteta, očekujemo zaista pozitivne komentare. Nadamo se da je ovo samo početak dobre saradnje uz mogućnost promovisanja metohijskih vina i van granica naše zemlje.