Šta grickate za volanom? – 7 ideja za jednostavne letnje užine!

Leto je godišnje doba kada je naporno biti na putu. Vozači kamiona tada provode više vremena za volanom i češće posežu za grickalicama. Preskočite čips i sok i primenite ove ideje za zdrave grickalice uz koje će vaš budžet i struk biti “zahvalni”, savetuje portal americatruckdriving.com.

1. Sveže povrće i humus

Pripremite u posudu za užinu brokoli, celer, šargarepu i karfiol i ponesite i malo humusa. Možete kupiti sveže povrće i humus u lokalnoj prodavnici ili pripremiti svoje. Sveže povrće je dobar izvor vlakana, vitamina i minerala, pomaže vam da se osećate sito, a zadovoljavate i dnevne potrebe za vitaminuma u ishrani.

2. Sveže voće i bobice

Ako žudite za nečim slatkim, preskočite slatkiše i jedite bobičasto voće ili banane i jabuke. Banane su bogate kalijumom i odlične su za uklanjanje umora i održavanje koncentracije.

3. Orašasti plodovi i semenke

Postoje zdrave opcije orašastih plodova i ne tako zdrave. Кonzervirani orasi često sadrže visok nivo natrijuma, aroma i šećera. Кupujte orahe na meru i birajte sirove kada možete. Druga opcija su pečeni i blago soljeni.

4. Grčki jogurt

Grčki jogurt je bogat proteinima, kalcijumom i vitaminom D i sadrži malo šećera. Кulture u grčkom jogurtu podržavaju probavni sistem, dok protein podržava zdravu mišićnu masu.

5. Proteinske pločice

Proteinske pločice nisu samo za bodibildere i fitnes entuzijaste, već su popularne i među onima koji žele veći unos proteina. Pažljivo analizirajte nutritivne oznake na brendu proteinskih pločica i preskočite one sa visokim sadržajem šećera, masti i aroma.

6. Domaći mafini

Mafini koji se prodaju na odmorištima najčešće su puni su šećera i veštačkih zaslađivača. Ponesite na put domaće kolače ili pažljivo birajte one napravljene sa maksimalnom nutritivnom vrednošću.

7. Štapići i kockice sira

Кačkavalj je brza i ukusna užina u kojoj možete uživati u bilo koje doba dana. Sir je odličan izvor proteina i zdravih masti. Samo pazite da ne pojedete pola tuceta štapića sira u jednom danu – sir izazizva zavisnost.