AKVIZICIJE: Maersk kupuje švedsku kompaniju KGH Customs Services

Danski pomorski gigant Moller-Maersk saopštio je da je postigao sporazum o kupovini KGH Customs Services, švedske kompanije specijalizovane za trgovinu i carinske usluge u Evropi. Ova akvizicija, vredna oko 279 miliona dolara, dodatno će ojačati kapacitete Maersk-a, kao pružaoca integrisanih logističkih usluga.

Zahvaljući dugogodišnjem iskustvu i inovativnoj tehnologiji, KGH će značajno poboljšati celokupnu ponudu Maerska u oblasti carinskih usluga. Fokus KGH je na digitalnim rešenjima i novim tehnologijama, što je u skladu sa digitalnom transformacijom kompanije Maersk, dodaje se u saopštenju.

KGH Custom Services sa sedištem u Geteborgu ima 775 zaposlenih, a prošle godine ostvario je prihod od oko 95,5 miliona dolara. Mesečno obrađuju oko 1,98 miliona carinskih operacija, a u proteklom periodu ova kompanija bila je i veoma aktivna u sektoru konsaltinga po pitanjima izmena nastalih tokom i nakon Bregzita.

KGH nije prvi carinski posrednik kojeg je Maersk kupio – grupacija je od 2019. vlasnik i Vandegrift-a. Novi potez učvrstiće transformaciju danskog pomorskog prevoznika ka pružanju integrisanih usluga u lancu snabdevanja. Do regulatornih odobrenja i okončanja akvizicije, Maersk i KGH poslovaće kao dve odvojene kompanije.

Foto: maersk.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.