Carina zaplenila vrednu robu u kamionu i autobusu

Carinici su na tri granična prelaza zaplenili raznovrsnu vrednu robu – od kopački do rekvizita za konzumiranje tompusa i raznih vrsta aroma za nargile.

Kada je autobusu makedonskih registarskih oznaka koji je putovao na liniji Švajcarska – Makedonija stigao na ulaznu stranu graničnog prelaza Batrovci, i vozač i putnici su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave.

Ipak, pregledom prikolice autobusa, među ostalim prtljagom pronađena je kartonska kutija oblepljena samolepljivom trakom sa neprijavljenom sportskom opremom brenda „adisas“.

Reč je o više od 50 pari kopački u originalnom pakovanju, 10 majica i nešto manje šortseva, dukserica, donjih delova trenerki, kačketa i druge robe.

Kao vlasnik krijumčarene sportske opreme javio se 68-godišnji srpski državljanin albanske nacionalnosti iz Kosovske Kamenice, rekavši da robu nosi za sina.

Krijumčarene patike su otkrivene i na aerodromu „Nikola Tesla“ i to u koferu srpskog državljanina koji se iz Kine, preko Pariza, vraćao kući.

Nakon što je svoja dva kofera i ranas uzeo sa karusela, putnik se uputio ka zelenom kontrolnom prelazu i tim gestom stavio do znanja da sa sobom ne nosi robu koju bi trebalo da prijavi.

Carinski službenici su ga ipak zamolili da svoj prtljag stavi na skener uređaj kako bi ga detaljno pregledali.

Tom prilikom otkrivene su muške patike brenda „najk“ i cipele „prada“ i razna luksuzna roba, među kojima je najviše bilo opreme za uživanje u tompusima.

Reč je o velikom broju raznih rekvizita za pušenje tompusa, a najviše je bilo sekača za tompuse – skoro 130, oko 80 ovlaživača, zatim keramički nosači, bušači, futrole i kutije, makaze za sečenje tompusa, stalci za tompuse i za lulu, kao i specijalne šibice.

Putnike je pored toga u koferima nosio i 25 hemijskih olovaka „mon blan“ i futrola za njih, kao i kartonske kutije za olovke iste marke, pa čak i durbin za noćno osmatranje i pet vlagomera.

I na ulazu graničnog prelaza Vatin sprečen je pokušaj krijumčarenja aroma za nargile koje je vozač krio ispod kreveta u kabini kamiona.

Prekršaj je otkriven u šleperu srpskih registarskih oznaka koji je iz Rusije ka Srbiji prevozio čađ.

Na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi, 34-godišnji vozač je rekao da, osim robe deklarisane u dokumentima, nema ništa.

Međutim, pregledom kabine, iza vozačevog sedišta, na mestu gde se nalazi krevet, carinici su u dve crne kese pronašli gotovo 30 kilograma najrazličitijih aroma za nargile.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.