Kraljevačkoj fabrici džinsa EUROTAY omogućeno poslovanje u okviru Slobodne zone Kruševac

U prostoru privrednog društva EUROTAY u Adranima nadomak Kraljeva, zahvaljujući saradnji carinarnica Kruševac i Kraljevo i uz podršku Uprave carina, otvorena je izdvojena filijala Slobodne zone Kruševac.

Ovo izvozno orijentisano preduzeće, deo turske grupacije Taypa, bavi se proizvodnjom džinsa za svetski poznate brendove. Turska kompanija, uz tri fabrike koje ima u toj zemlji, otvorila je i po jednu u Alžiru i Srbiji. EUROTAY raspolaže savremenom opremom, a u našoj zemlji zasad zapošljava 500 radnika, sa tendencijom proširivanja proizvodnih kapaciteta.

– Nakon što se privredno društvo obratilo Upravi carina sa potrebom da se nađe način kako bi kompletno poslovanje i neophodne carinske procedure mogli da obave u Slobodnoj zoni Kruševac, u kratkom roku su obezbeđeni svi uslovi – saopštila je Uprava carina.

Na taj način, omogućeno je neometano funkcionisanje privrednog društva u okviru Slobodne zone Kruševac, iako EUROTAY teritorijalno pripada carinarnici Kraljevo. Ovom velikom proizvođaču džinsa biće pružena bolja logistička podrška i efikasnije carinjenje.

– Negovanje partnerskog odnosa sa privredom je prioritet. Nastojimo da prepoznamo potrebe kompanija i da im uvek, kada za to postoje zakonske mogućnosti, izađe u susret – navodi se u saopštenju Uprave carina.

Podeli na društvenim mrežama: