„Gebruder Weiss“ i „Milšped“ dobili status Ovlašćenog privrednog subjekta

Foto: carina.rs
Foto: carina.rs

Uprava carina je prošle nedelje kompanijama „Gebruder Weiss“ i „Milšped“ dodelila status Ovlašćenog privrednog subjekta. Sertifikat o tom statusu znači, da se radi  dugoročnim i stabilnim partnerima u spoljnotrgovinskoj aktivnosti Srbije. Kada je reč o ove dve kompanije, to se naročito ogleda u lancu snabdevanja, skladištenju i transportu.

Snežana Karanović, pomoćnik direktora Uprave carina u Sektoru za carinske postupke i procedure je prilikom dodele sertifikata o statusu Ovlašćenog privrednog subjekta dvema kompanijama rekla, da je ovo do sada najveći doprinos olakšanju poslovanja. To praktično znači manji broj fizičkih pregleda i pregleda dokumentacije, prioritet prilikom pregleda pošiljke na osnovu analize rizika, kao i pravo da se zahteva provera na određenoj lokaciji.

Direktor kompanije „Gebruder Weiss“ Dragan Simović je,zahvaljujući na ukazanom poverenju istakao, da je „ovaj sertifikat potvda da smo prepoznati kao pouzdan parner, što u najkraćem mogućem vremenu otvara mogućnost daljeg pojednostavljenja carinskog  postupaka i  korišćenje drugih benefita u poslovanju kompanije.“

Status Ovlašćenog privrednog subjekta ne može da dobije bilo ko, već samo ona kompanija koja je prošla rigoroznu kontrolu svih segmenata poslovanja i za koju je zaključeno da je usvojila stroge evropske standarde, te da je sposobna da garantuje bezbednost kako u proizvodnji, tako i u skladištenju, distribuciji i otpremi robe.

 – Ponosni smo na činjenicu da je Uprava carina prepoznala kvalitet naše kompanije i dodelila nam OPS sertifikat, koji predstavlja još jednu potvrdu našeg stručnog i pouzdanog poslovanja. „Mišpedu“ će status OPS biti veliki podstrek u budućem radu, jer je dokaz da smo na pravom putu. Hvala Upravi carina i vrhunskim profesionalcima koji u njoj rade na divnoj saradnji u proteklom periodu – izjavio je Nenad Zdravković, direktor prodaje i strateškog razvoja kompanije „Milšped“, vodećeg logističkog provajdera u regionu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.