Kakvo je stanje na Batrovcima i Šidu? – Novi sistem hrvatske carinske službe usporio saobraćaj

Zbog radova na informacionom sistemu carinske službe Republike Hrvatske 31. maja i 1. juna 2023. godine, došlo je do najavljenog zastoja u teretnom saobraćaju na graničnim prelazima sa ovom zemljom.

Kako su u Upravi carina Republike Srbije danas (u petak, 2. juna) rekli za portal PlutonLogistics, očekuje se da će se stanje potpuno normalizovati tokom vikenda.

– Prema informacijama sa graničnog prelaza Batrovci, tokom protekle noći i prepodneva iz naše zemlje je u Republiku Hrvatsku istupilo oko 270 kamiona, tako da je duga kolona, koja se u međuvremenu formirala na izlazu iz zemlje, svedena na oko tri kilometra. Nadamo se da na hrvatskoj strani neće biti nepredviđenih poteškoća u primeni nove verzije tranzitnog sistema NCTS faze 5, tako da očekujemo da će se već tokom vikenda stanje u teretnom saobraćaju na ovom graničnom prelazu potpuno normalizovati – navode iz Uprave carina.

– Slična situacija je i na graničnom prelazu Šid, gde je kolona kamiona na izlaznoj strani trenutno duga oko četiri kilometra. Tokom noći pa do sada u Hrvatsku je istupilo 230 kamiona, a ako se nastavi ovim tempom, potpuna normalizacija teretnog saobraćaja i na ovom prelazu mogla bi se očekivati tokom vikenda – navode.

Kakvo je trenutno stanje na terenu? Da li ste imali nekih poteškoća na carini zbog novog sistema u Hrvatskoj? Pozivamo sve čitaoce da nam pišu: na zvaničnoj FB stranici PlutonLogistics ili u grupi Prevoznici i vozači Srbije, adminima naše Viber zajednice ili na mejl office@plutonlogistics.com

Foto: Uprava carina Srbije