Migranti sakriveni među lubenicama

Carinici su 5. juna 2017. godine na izlazu graničnog prelaza Šid otkrili ukupno 10 mladih migranata iz Avganistana, starosti od 14 do 27 godina. Mladići su otkriveni u tovarima nekoliko kamiona, a jedan od njih je prevozio sveže lubenice.

U prvom slučaju, oko 3 sata iza ponoći, prilikom pregleda kamiona bugarskih registarskih oznaka, carinici su pronašli dva mladića koji su pokušali ilegalno da pređu granicu. Oni su bili sakriveni među PVC i aluminijumskim prozorima kojima je bio natovaren kamion na putu iz Bugarske ka Italiji.

Oko sat vremena kasnije, četvorica ilegalaca pronađena su u tovaru svežih lubenica. Prikolica kamiona grčkih registarskih oznaka bila je natovarena drvenim sanducima punim lubenica koje su iz Grčke transportovane ka Nemačkoj. Četvorica mladića su se uvukla u neobičan tovar i sakrila između sanduka tako da ih je bilo teško primetiti.

Odmah potom na isti granični prelaz stigao je kamion iz Makedonije u kome su skrovište na putu za „bolje sutra“, među metalnim cevima koje su prevožene ka Sloveniji, pronašla još četiri mladića.

Vozači sva tri kamiona su potvrdili da su pravili pauzu u koloni blizu graničnog prelaza, da su primetili da im je skinuta plomba, kao i to da su čuli glasove koji su dopirali iz tovara, objavila je Uprava carina na svom sajtu.