Na Batrovcima sprečeno krijumčarenje više od 108.000 evra

Carinici su u saradnji sa policijom 13. aprila 2021. godine na izlazu graničnog prelaza Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja preko 108.000 neprijavljenih evra.

Slučaj je otkriven oko 20 časova, kada je na red za redovnu carinsku kontrolu na izlasku iz zemlje pristigao kombi Iveco bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji italijanski državljanin.

Na pitanje carinika šta ima da prijavi za carinsku kontrolu, vozač kombija je rekao da sa sobom ne nosi ništa sem ličnih stvari.

Detaljan pregled koji su potom zajedno sproveli carina i policija opovrgao je vozačeve reči, jer je kombi bio pun neprijavljenih deviza, skrivenih na raznim mestima.

Neprijavljeni novac je otkriven iza suvozačevog sedišta u rancu u kutiji od keksa, u mini ručnom frižideru, ispod navlake menjača u fabričkoj šupljini i fabričkoj šupljini predviđenoj za kasetofon (CD plejer).

Tek tada je putnik službenicima priznao da se u kombiju nalazi pozamašna suma neprijavljenih evra.

Carinici su u vozilu pronašli ukupno 117.120 evra, dok je vozač u novčaniku imao još 1.000, a kako je prema važećim propisima dozvoljeno preko granice prenositi do 10.000 evra bez obaveze prijavljivanja, putniku je taj iznos vraćen dok će ostatak sume biti predmet sudskog postupka.

Naime, s obzirom da postoji sumnja da slučaj ima elemenata krivičnog dela koje se odnosi na pranje novca, sva raspoloživa dokumentacija je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu radi daljeg postupanja i provera.

Izvor/foto: carina.rs