Kombijem prevozio 19 lovačkih pasa preko granice – bez dokumentacije

Carinici su 18. februara 2023. godine na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, u jednom navodno praznom teretnom kombiju otkrili 19 rasnih lovačkih pasa.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, kada je radi detaljnog pregleda zustavljen teretni kombi stranih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 43-godišnji vozač. Tokom kontrole su sa jedne i druge strane u unutrašnjosti tovarnog dela kombija pronađeni metalni kavezi i u njima ukupno 19 rasnih lovačkih pasa.

Vozač za 15 pasa rase seter i četiri psa rase poenter nije imao ništa od neophodne prateće dokumentacije: ni tranzitni dokument, niti zdravstveno uverenje veterinarske inspekcije, kao ni ovlašćenja navodnih vlasnika pasa za njihov transport preko granice.

Sud je u hitnom postupku doneo presudu kojom su psi oduzeti i po nalogu Republičke veterinarske inspekcije predati Veterinarskoj stanici Bujanovac radi zbrinjavanja, dok je vozač kombija novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Foto: Uprava carina 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.