NAJČITANIJE 2020: Ove teme su obeležile godinu iza nas!

Nismo se nadali ovakvoj godini, ni vi – znamo to! Ponosni smo na svoj tim koji je u najtežim situacijama objavljivao informacije koje su bile od presudnog značaja za funkcionisanje industrije. Zabrane, potrebna dokumenta za svaku državu, karantini, testiranja, konvoji, zeleni koridori, policijski čas… Sve ovo ažurno smo objavljivali iz minuta u minut, iz mnogobrojnih država u Evropi. Nagradili ste nas! Ukupan rast čitanosti u 2020. je bio oko 30%, a u nekim rekordnim mesecima i do 80%.

Italija, Velika Britanija, Hrvatska, Poljska, Srbija – sve informacije o problemima i rešenjima za nesmetanu vožnju tokom zatvaranja bile su ubedljivo najčitanije. Međutim, na ovoj listi se našao i veliki broj “bez korone” tekstova. Čitaoci su želeli normalne teme – o ljudima, investicijama, zapošljavanju…

Imali smo veliki broj komentara i povratnih informacija od naših čitalaca. Od jednog smo čuli da kod nas dolaze po informaciju, a ne po senzaciju. Drugi je uslikao našu vest o izuzeću u prekoračenju dozvoljenog vremena vožnje, kao dokaz policiji ako ga zaustavi!

Pogledajte listu tekstova koju ste vi odabrali i javite utiske!

 • JANUAR

Početkom godine objavljena je informacija da kolegi iz Srbije preti velika kazna u Češkoj, jer je kamionom stao na šine u trenutku dok je nailazio voz u kome je bilo 220 putnika, svesno zanemarujući spuštene branike i saobraćajnu signalizaciju. Kažu da se šteta merila milionima evra.

U januaru je nastavljena priča o licencama sa profesionalne vozače u Srbiji, zbog velikih promena koje su čekale kamiondžije.

 • FEBRUAR

Šest meseci ZATVORA i kazna od 1.080 evra za manipulaciju tahografom – vest koja je odjeknula i privukla vašu najveću pažnju.

Informacija da Deutsche Bahn zapošljava čak 25.000 ljudi  izazvala je veliko interesovanje potencijalnih kandidata, a veliko negodovanje domaćih poslodavaca.

 • MART

Mart nam donosi „ludu zabavu“ – kreće ringišpil informacija, dezinformacija, izmena dopuna… Da ne bismo slali 5 sličnih tekstova, ovaj je „za dlaku“ čitaniji od ostalih. Ipak, izdvojila su se još dva koja nisu u vezi sa korona virusom – povrat PDV-a iz inostranstva i intervju profesora Ekonomskog fakulteta u Beogradu – Slobodana Aćimovića.

 • APRIL

Korona je u martu i aprilu prepolovila međunarodni drumski transport, ali su zato kurirske službe procvetale.

 • MAJ

O potencijalu suvih luka (intermodalnih terminala) u Srbiji dugo se govori, a privatni investitori polako ulažu u takve centre. Najčitaniji tekst u maju bio je o novom terminalu uz luku u Pančevu.  Krajem maja smo prvi put „pobedili“ koronu, te je izuzetno veliku čitanost imao tekst o potpunom otvaranju svih granica.

 • JUN

U junu smo se vratili normalnim temama – novim klijentima, investicijama i odnosu prema zaposlenima. Tri teksta našla su se samom vrhu. Najpre je tu  novi klijent kompanije M&M Transport i Logistics, za kojim sledi tekst o investiciji austrijske kompanije Quehenberger Logistics u Srbiji, a ovaj zanimljivi trio čini intervju HR menadžerke kompanije Gebruder Weiss.

 • JUL

I u julu smo želeli da korona ostane iza nas i da se bavimo pravim temama. Na samom vrhu našle su se dve teme – usvojen paket mobilnosti u EU i izgradnja velikog intermodalnog terminala u Beogradu.

 • AVGUST

U avgustu nije bilo letnje pauze ni letnjih tema. Dve privredne teme su privukle baš veliku pažnju – planovi italijanske logističke kompanije Fercam u Srbiji, kao i planovi brodskog giganta  – kompanije Maersk u našoj zemlji!

Ovog meseca izdvojila se još jedna tema: Zakasnelo plaćanje: Šta uraditi kada klijent ne plati? 

 • SEPTEMBAR

Septembar nam je doneo raznolike sadržaje. U Top 3 najčitanijih su problemi sa izmeštanjem carinske ispostave Dobanovci, intervju sa direktorkom firme Perić trans i tekst o tome kako se transportuju životinje.

 • OKTOBAR

U oktobru je bilo nekoliko kvalitetnih uspešnih priča iz Srbije  – u Novom Sadu se prave rešenja za „kamione bez vozača“, kompanija Standard Logistic predstavila je svoje rezultate i planove, a vodeći srpski logističar  – Milšed predstavio je svoj novi veliki projekat!

 • NOVEMBAR

Novembar je bio udarnički! Da se nadoknadi propušteno. Među top priče dospele su – priča o rezultatima i planovima kompanije COSCO u Srbiji, razgovor sa direktorkom firme Taurunum transport, kao i usluga kompanije SGS vezana za T1 dokument.

 • DECEMBAR

U decembru vašu pažnju su privukle uspešne priče – intervju sa novim direktorom kompanije Intereuropa u Srbiji, priča o uspešnoj porodičnoj firmi TT Kostić iz Čačka i za kraj jedna romatnična priča iz edicije – kako nam je nekad bilo lepo!