Nemačke kompanije zainteresovane za srpsku logistiku – Susreti firmi na konferenciji 30. oktobra u Beogradu

U organizaciji „Delegacije nemačke privrede u Srbiji“, u saradnji sa „Predstavništvom nemačke privrede u Makedoniji“ i nemačkom konsultantskom kućom „em&s GmbH“, u Beogradu 30. oktobra biće organizovana stručna konferencija na temu:  „Uvod u tržište transporta, logistike i saobraćaja u Srbiji“.

U okviru studijskog putovanja predstavnici desetak nemačkih kompanija kao i jednog od najvećih evropskih udruženja za špediciju i logistiku, „VSL“ iz Dizeldorfa, od 28. do 31. oktobra, posetiće Podgoricu, Beograd i Skopje sa namerom da se upoznaju sa mogućnostima poslovanja, ostvarivanja poslovnih kontakata sa lokalnim i javnim preduzećima iz ove oblasti kao i planiranim projektima.

Tržišta u Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji, koje nemačke kompanije iz ove branše tek treba da otkriju, razvijaju se vrlo dinamično dok revitalizacija kompletne infrastrukture i dalje predstavlja prioritet sve tri vlade pomenutih zemalja. Ovaj projekat je, i na osnovu zaključka nemačkog Bundestaga, podržan od strane nemačkog  Saveznog ministarstva za privredu i tehnologiju  (BMWi) i predstavlja sastavni deo programa razvoja tržišta za nemačka MSP iz pomenute privredne oblasti.

Rukovodilac projekta, Milan Vučković, iz Delegacije nemačke privrede u Srbiji, napominje da će kao glavne teme na konferenciji u Beogradu dominirati: infrastrukturna analiza domaćih puteva, železnice, vazdušnog i rečnog saobraćaja kao i planiranih projekata, zatim projekat multimodalnog transportnog lanca na relaciji Severno more-Balkan-Crno more, za koji je udruženje VSL svojevremeno uradilo Predstudiju izvodljivosti, međunarodna sertifikacija za logistička preduzeća, zatim aktuelna situacija sa lukama i rečnim saobraćajem u Srbiji i telematike.

 – Naravno, domaće kompanije imaće mogućnosti da u vreme nekoliko pauza ostvare direktne kontakte sa gostima iz Nemačke. S obzirom na veliki interes i prijave koje su počele da pristižu savetujem domaćim preduzećima da se pravovremeno prijave i time obezbede do dva mesta za svoje predstavnike –  kaže Vučković.

Organizator napominje da će ulaz za sve na vreme prijavljene osobe biti slobodan te da je obezbeđen simultani prevod.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.