Otvoren novi poslovni kompleks za špeditere kod „Veletržnice”

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković prisustvovali su danas otvaranju novog poslovnog kompleksa za smeštaj 35 špediterskih kuća. Oni su obišli i novoizgrađeni parking sa 73 mesta za teretna vozila na Međunarodnom terminalu u okviru Sektora robno-distributivnih poslova JKP „Parking servis” kod „Veleteržnice”. Milosavljević je rekao da je vrednost ovog značajnog projekta „Parkig servisa” 130 miliona dinara.

– U pitanju je veliki parking prostor za teretni saobraćaj, proširenje parking prostora za putnička vozila, kao i izgradnja velikog objekta u kome će biti smešteni špediteri. „Parking servis” i Carine Srbije uspostavili su novu saradnju, što pokazuje da kada imate uspešno javno preduzeće sa njim žele mnogi da sarađuju. Ovo je samo početna faza u jednom mnogo većem projektu koji se planira, a to je da se napravi robno-distributivni centar gde je krajnja intencija da se kompletno carinjenje vrši na jednom prostoru. Ovaj projekat će doprineti smanjenju teretnog saobraćaja u centru grada, a cilj je da se u perspektivi izmesti teretni saobraćaj iz centra – istakao je Milosavljević.

Andrija Čupković je naveo da novi objekat ima 1.000 m2, te da će u njemu biti smešteni špediteri koji su do sada bili u neuslovnim barakama i kontejnerima.

– Sledeće godine ćemo napraviti još jedan objekat od 1.300 m2, tako da više neće biti ovih kontejnera. Veoma je važno da promenimo imidž kompletnog „Parking servisa”, kao i Distributivnog centra. Prostor za kamione je od velike važnosti, otvorili smo 73 mesta za njih, 29 za automobile, a u drugoj fazi u saradnji sa Gradom Beogradom i Carinama Srbije nastavićemo da širimo ovaj kompleks – naglasio je Čupković i ponovio da će to dovesti do izmeštanja teretnog saobraćaja iz centra grada.