Počelo proširenje graničnog prelaza Horgoš

Obnova i dogradnja graničnog prelaza Horgoš počela je danas, a vrednost ugovorenih radova je 2,08 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Svečanom obeležavanju početka radova na srpsko-mađarskoj granici prisustvovali su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

– Planirano proširenje lokacije graničnog prelaza Horgoš je od izuzetne važnosti, jer on predstavlja deo evropskog Koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju – izjavio je ministar Momirović.

Ugovor sa izvođačima radova – kompanijom Jadran d.o.o., podsetimo, potpisan je sredinom prošlog decembra.

Projektnim zadatkom, osim rekonstrukcije nekih od postojećih objekata, na ulazu u zemlju predviđena je izgradnja dve nove saobraćajne trake za putnička vozila i dve za teretni saobraćaj, a reorganizacijom se obezbeđuju dve trake za autobuse.

Kako je ranije saopšteno, projekat će se sastojati od dvanaest faza, prva faza je projektovanje, zatim slede građevinski radovi, radovi na niskogradnji, elektro-mašinski radovi kao i ozelenjavanje zelenih površina.

Završetak radova je planiran za drugu polovinu 2023. godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Foto: mgsi.gov.rs

Podeli na društvenim mrežama: