Kompletna logistika vaše robe na jednom mestu – PREDSTAVLJAMO novi logistički centar u Inđiji

“Kompletna logistika vaše robe na jednom mestu” – moto je kojim se u poslovanju rukovodi grupacija PBS Logistics i PRO-BOX Solution. Pružanjem usluga iz oblasti skladištenja, transporta i carinskog posredovanja pobrinuli su se da odgovore na sve zahteve klijenata. Otvaranje javnog carinskog skladista u Inđiji tokom decembra 2020. omogućilo im je da ponude kompletnu 3PL uslugu, a najavljuju i planove za dalje unapređenje tog segmenta.

Preduzeće PBS Logistics d.o.o. Užice obavlja poslove međunarodnog transporta, kao i distribucije robe na teritoriji Srbije. 2021. godina bice u znaku proširenja delatnosti kupovinom transportnog preduzeća, koja je realizovana u januaru.

PRO-BOX Solution d.o.o. pruža usluge skladištenja i manipulacije robe po najvišim logističkim standardima. Moderan WMS (Warehouse Managment System) omogućava im da se veoma lako i efikasno prilagode potrebama klijenata.

– Mlad, ali istovremeno i iskusan tim ambicioznih profesionalaca, sa višegodišnjim iskustvom u oblasti carinskog posredovanja i organizacije međunarodnog transporta, garancija je za uspeh i stalan napredak – kažu u ovoj kompaniji.

Logistički centar 

Javno carinsko skladište, na adresi Vojvode Putnika 95 Inđija, otvoreno je 21. decembra 2020. Magacin je udaljen svega 200 metara od novog carinskog referata, 1km od autoputa E75 Beograd – Subotica i 30km od autoputa E70 Beograd – Zagreb.

– Skladištenje robe je integralni deo svakog logističkog sistema i ima ključnu ulogu u povezivanju proizvođača i potrošača. Kvalitetna usluga skladištenja je ključni faktor u realizaciji principa JUST IN TIME. Optimizacija skladišnih procesa i pratećih usluga u okviru skladišta, ali i prilagođavanje specifičnim potrebama, klijentu donosi dodatnu vrednost – navode u PRO-BOX Solutions.

U ovom objektu klijentima su dostupne usluge skladištenja carinske i komercijalne robe, skladištenja standardne i nestandardne robe, skladišne manipulacije paletizovane i nepaletizovane robe, pripremanja robe po nalozima klijenta na nivou jediničnog pakovanja, kao i deklarisanje, pakovanje i sl. Sve usluge i rad skladišta kontroliše Warehouse Management System.

Carinsko skladište je tehnički osposobljeno za sprovođenje mera carinskog nadzora i carinske kontrole. Posedujemo i viljuškare za manipulaciju nestandardnim teretima, navode u ovoj kompaniji.

Iz logističkog centra u Inđiji svakodnevno se vrši otprema robe ka Beogradu, Novom Sadu i ostalim delovima Srbije. PBS Logistics organizuje drumski, kontejnerski i avio transport robe. Kao dodatnu uslugu, kompanija nudi carinsko posredovanje na carinskim ispostavama Šid, Sremska Mitrovica, Beograd i Subotica.

– Otvaranje carinskog referata u Inđiji omogućilo je da se carinske procedure završavaju u rekordnom roku, a time ubrzava i manipulacija robom. Kamionski carinski parking, koji kapacitetom prevazilazi trenutne potrebe referata, moderan sistem naplate, kao i više rampi za ulaz i izlaz, uslovi su koji garantuju da se ne mogu stvoriti kolone vozila.

Mali problem je radno vreme referata – do 16 časova radnim danima, ali uprkos tome posao se može organizovai tako da se sve završava neuporedivo brže nego u beogradskim carinskim ispostavama, ističe direktor kompanije Borko Obućina.

Međunarodni transport robe i domaća distribucija 

PBS Logistics d.o.o. odgovorno i profesionalno organizuje međunarodni transport robe, bilo da je u pitanju drumski, avio ili brodski transport.

– Ono što nas izdvaja od drugih je široka mreža pouzdanih partnera, koja garantuje stabilnost i stalnu prisutnost na velikom tržištu transporta – navode.

Osim standardne organizacije FTL iz velikog dela Evropskih zemalja, PBS Logistics je posebnu pažnju posvetio drumskom zbirnom prevozu robe, gde posebno ističe dobro organizovane zbirne linije iz Italije i Turske koje imaju formirana dva nedeljna polaska ka Srbiji.

– Sama organizacija zbirnih pošiljki, carinjenje robe i dostava do klijenta, u velikoj su meri olakšani otvaranjem javnog carinskog skladišta u Inđiji, koje je efikasnim radom naših magacionera, špeditera i distributera za kratko vreme postalo oslonac naše zbirne organizacije, a samim tim i jedan od najboljih reprezenata naše grupacije.

Grupacija kao posebnu novinu u 2021. godini ističe i kupovinu sopstvenih vozila, koja će, kako očekuju, u velikoj meri doprineti još snažnijoj konkurentnosti na tržištu.