Privrednici traže otvaranje carinarnice u Priboju

Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga u skladu sa zahtevima i potrebama privrednika iz opština Priboj i Nova Varoš, organizovala je 15. aprila u Priboju sastanak sa predstavnicima Uprave carina, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Na sastanku su privrednici upoznali predstavnike Uprave carina sa teškoćama koje imaju u postupku carinjenja robe, a koji se odnose na visoke troškove carinjenja i vreme koje je potrebno da bi obavili sve procedure.

Кako bi se olakšao postupak predložili su da se u okviru Carinarnice Užice otvori ispostava u Priboju i da se primenjuju pojednostavljene carinske procedure.

Upravnik Carinarnice Užice Aleksandar Maksimović informisao je privrednike o organizaciji carinske uprave na području Zlatiborskog upravnog okruga i naglasio da će se sagledati mogućnosti za otvaranje ispostave u Priboju, kako bi se privrednicima ovog kraja obezbedili povoljniji uslovi carinjenja.

Slobodan Ičelić, šef Carinske ispostave Užice i Zoran Guskić, šef referata upravno-prekršajnog postupka objasnili su dva načina pojednostavljenih procedura carinjenja i to na osnovu fakture i kućnog carinjenja.

U diskusiji su učestvovali predstavnici kompanija: Fluid tehnology systems, Glik-prom, Nestor-šped, Dekor, Poliester Grupa iz Priboja i Mat-komerc i Plastika iz Nove Varoši, navodi se u saopštenju PKS.