Pronađen krijumčareni alata vredan više od 20.000 EUR

Carinici su 22. aprila 2019. godine, na poziv policije, u jednoj kući u Zrenjaninu zaplenili 118 kompleta raznog alata za koji nisu plaćene nikakve uvozne dažbine, a  čija je vrednost veća od 20.000 evra.

U kući 50-godišnjeg srpskog državljanina policija je zatekla veću količinu alata, zbog čega su pozvali carinike da provere slučaj i sprovedu kontrolu iz svoje nadležnosti.

I zaista, ušavši u kuću, carinici su već u hodniku zatekli naslagane komplete alata od kojih je najzastupljenija marka bila hilti (37 kompleta), boš (35 kompleta), makita (22 kompleta) i raznih drugih (milvoki, hitači, divolt, paslod, tjep i rems).

U kompletima alata kojih su bile pune i ostale prostorije, kao i dvorište, najzastupljenije su bile bušilice, a da vlasnik pritom nije imao nikakvu prateću dokumentaciju za svu tu robu koju je držao u kući.

On je carinicima rekao da je trgovac koji robu nabavlja na crno od prodavaca koji je donose iz Francuske, Nemačke i Holandije, da bi je potom prodavao preko interneta i oglasa.

Zaplenjeni alat smešten je u carinski magacin u Zrenjaninu do okončanja prekršajnog postupka protiv vlasnika.

Foto: Uprava carina

Podeli na društvenim mrežama: