Pronađite kupce u Kini – Prijave za Alibaba virtuelni samit za nove prodavce do 15. januara

Privredna komora Srbije pozvala je sve zainteresovane kompanije da od 19. do 21. januara učestvuju na Virtuelnom samitu za nove prodavce Tmall Global Alibaba grupe, te da iskoriste priliku da svoje proizvode predstave ogromnom kineskom tržištu.

Direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije Mihailo Vesović kaže da je ovaj samit velika šansa za sve naše kompanije da se predstave i nađu kupce na kineskom tržištu.

– Tmall Global je platforma za elektronsku trgovinu Alibaba grupe i kao jedna od najposećenijih veb lokacija za maloprodaju omogućava preduzećima širom sveta da svoje proizvode prodaju u Kini – objašnjava Vesović.

Ova platforma okuplja više od 26.000 stranih kompanija u 5.300 kategorija iz više od 84 zemlje i pomaže stranim brendovima da dođu do 800 miliona potrošača koji u Kini kupuju preko Alibabe.

Vesović ističe da je Alibaba grupa u procesu uvođenja olakšavajućih mera za pristup Tmall Global platformi za zemlje kao što je Srbija i za brendove koji imaju potencijal da nađu kupce u Kini.

Na Samitu će takođe biti predstavljeni poslovni modeli pogodni za mala i srednja preduzeća koja žele da njihovi proizvodi uđu u sektor maloprodaje u NR Kini. Stručnjaci Tmall Global informisaće vlasnike kompanija ili distrubutere brendova o raznim poslovnim rešenjima za plasman proizvoda na kinesko tržište na kome rastuća srednja i visoka klasa sve više kupuje uvozne proizvode iz celog sveta.

Kako se navodi u saopštenju Privredne komore Srbije, kompanije zainteresovane za učešće na samitu mogu da se registruju online do 15. januara.