Psihoaktivne tablete u kutijama kompjuterskih igrica (FOTO)

Na poštanskim ispostavama Beograd i Novi Sad carinski službenici su tokom protekle nedelje u više pošiljaka, umesto deklarisane robe pronašli psihoaktivne tablete, narkotike, ali i pola kilograma antibiotika u prahu.

Slučaj na ispostavi Pošta Beograd otkriven je 7. marta 2022. godine prilikom detaljne kontrole četiri pošiljke u izvozu, koje je isti pošiljalac adresirao na primaoce u SAD, Kanadi, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

U osam kutija sa navodnim kompjuterskim igricama, umesto diskova bile su sakrivene kesice sa ukupno 4.574 najverovatnije psihoaktivnih tableta bele i plave boje, bez bilo kakvih oznaka na sebi.

Na ispostavi Novi Sad je 10. marta 2022. godine, u pošiljci prispeloj iz Kine za primaoca u Bačkoj Palanci, pronađeno preko pola kilograma bele praškaste materije.

U prvi mah delovalo je da se radi o nekom narkotiku, međutim nakon kontrole uređajem “rigaku“, utvrđeno je da je reč o antibiotiku “erythromycin hydrate“, te će otkrivena suspstanca svakako biti zadržana, jer je fizičkim licima uvoz lekova zabranjen.

Tog istog dana su na ovoj ispostavi u još četiri pošiljke iz Nemačke, Kanade i Velike Britanije namenjene primaocima u našoj zemlji otkriveni različiti narkotici.

Pronađene semenke marihuane i manje količine opojnih droga ketamin i metamfetamin predate su u dalju nadležnost policiji, saopštila je Uprava carina.

Foto: Uprava carina