Pun kamion migranata na Preševu

Carinici gotovo svakodnevno u kamionskim tovarima pronalaze migrante koji na taj način pokušavaju da se domognu neke od evropskih zemalja. Da su mnogi od njih su zarad toga spremni da rizikuju i život uverili su se i danas carinici na Preševu, koji su zajedno sa policijom u ilegalnom prelasku granice sprečili 14 migranata.

„Slepi putnici“ su otkriveni kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kamion mađarskih registarskih oznaka, koji je iz Grčke ka Beogradu prevozio veštačko đubrivo.

Na pitanje, da li osim prijavljene robe ima još nešto što bi prijavio, 61-godišnji vozač, srpsko-mađarski državljanin, rekao je da nema, ali da mu se čini, da je u tovarnom delu čuo buku i glasove.

Nakon toga su carinici multigasnim detektorom izmerili povećanu koncentraciju ugljendioksida u prikolici i mada je makedonska carinska plomba bila neoštećena, bio je to dovoljan razlog da kamion bude otvoren i detaljno pregledan.

Tada je među džakovima veštačkog đubriva pronađeno 11 mladića iz Avganistana.

Međutim, to nije bilo sve. Još trojica migranata skrivala su se u paletarniku kamiona, odakle su ih carinici i policija jedva izvukli.
Carinici su od početka godine otkrili gotovo 650 migranata u tovarima sa različitom robom.

Podeli na društvenim mrežama: