Razmena Srbije i Nemačke premašila 6 milijardi evra – Izvoz iz naše zemlje 40% veći

U prvih devet meseci ove godine spoljnotrgovinska razmena Srbije i Nemačke premašila je 6 milijardi evra. Iz Srbije je u Nemačku izvezena roba u vrednosti od 2,8 milijardi evra, što predstavlja rast od 40% u odnosu na isti period prošle godine, istakao je ministar privrede Rade Basta prilikom susreta sa ambasadorkom Nemačke u Beogradu Anke Konrad.

Basta je podsetio da je Nemačka naš „najznačajniji trgovinski partner, jedan od najvažnijih investitora i najveći donator“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Ambasadorka Konrad je tom prilikom navela da će Ministarstvo privrede u narednom periodu imati odlučujući uticaj na razvoj institucionalnog okvira u oblasti ekonomije, ocenivši da je „Srbija atraktivno mesto za investitore“ i da tu šansu treba iskoristiti u punom kapacitetu.

Kako je naveo Basta, ministarstvo će nastojati da bude dostupno svim građanima Srbije, ali i investitorima koji žele da prošire svoje poslovanje i zaposle još ljudi, dodavši da će „prioritet u daljem radu biti radnici, razvoj malih i srednjih preduzeća i promocija preduzetništva“.