Sedamnaest migranata u teretnom vozu među džakovima đubriva

Carinici su 20. marta 2019. godine na železničkom graničnom prelazu Vršac, u saradnji sa službenicima železnice i graničnom policijom, u jednom od vagona teretnog voza pronašli 17 migranata, saopštila je Uprava carina.

Teretni voz kojim je iz Rumunije transportovano veštačko đubrivo ka Novom Sadu zaustavio se radi graničnih formalnosti na železničkom graničnom prelazu Vršac, gde je fitosanitarna inspekcija uzela uzorke robe radi kontrole.

Dok je voz stajao na koloseku čekajući da se kompozicija voza prekombinuje, službenici železnice su čuli da iz jednog vagona dopiru ljudski glasovi i o tome odmah obavestili graničnu policiju i carinu.

Prilikom detaljne kontrole utvrđeno je da je oštećena jedna od tri carinske plombe, zbog čega su carinici vagon otvorili i u njemu, među ogromnim vrećama veštačkog đubriva, pronašli 13 odraslih osoba i četvoro dece mlađeg uzrasta.

Prema nezvaničnim informacijama migranti su u vagon ušli 19. marta 2019. godine, pod okriljem noći. U tome im je, prema njihovim izjavama, pomogao neko ko ih je slagao da voz ide ka Nemačkoj i tu “uslugu“ im naplatio 2.000 evra po osobi.

Migrante je u dalju nadležnost preuzela policija.

Foto: Uprava carina

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.