Smanjena zadržavanja na Terminalu Beograd

drumski_transport2_060414Od ponedeljka 18. maja 2015. godine u blizini carinske ispostave Terminal Beograd u funkciji je još jedan parking prostor namenjen za smeštaj kamiona sa robom za carinjenje. Uprava carina je u cilju rasterećenja te ispostave odobrila da se kamioni sa robom smeštaju i na novi parking koji drži javno preduzeće “Veletržnica“, čime je sprečeno gomilanje teretnih vozila koja su počela da ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Na deonici autoputa koja vodi ka carinskoj ispostavi Terminal sve češće su se mogle videti kolone kamiona koje čekaju da se oslobodi prostor za pristup ovoj robnoj ispostavi kako bi ocarinili robu i nastavili put ka krajnjem odredištu. Te kolone počele su da ugrožavaju bezbednost drugih učesnika u saobraćaju i Uprava carina je odlučila da preduzme nešto u vezi sa tim problemom.

Kada je u ponedeljak doneta odluka da se dozvoli smeštanje kamiona i na obližnji novootvoreni parking Veletržnice, to je odmah dovelo do značajnog rasterećenja i kraćeg zadržavanja teretnih vozila.

Da bi carinski postupak učinila još efikasnijim, a pritom ujednačila opterećenost pojedinih ispostava u Beogradu, Uprava carina je pokrenula inicijativu da se carinjenje zbirnih pošiljaka (roba za više primalaca) vrši samo na određenim ispostavama (Luka Beograd, Skladišta, Pančevo, carinska ispostava za poslove carinskog nadzora – Beograd, referat Luka).

Očekuje se da Ministarstvo finansija usvoji pomenutu inicijativu Uprave carina do petka 22. maja 2015. godine o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.