Svega ima na Bačkom Bregu: psihoaktivne tablete u tovaru maglenki

Carinski službenici i policija sprečili su u subotu, 10. marta, pokušaj krijumčarenja preko 850.000 psihoaktivnih tableta. Slučaj se odigrao na graničnom prelazu Bački Breg, a tablete su otkrivene u tovaru prijavljene robe (maglenki) u jednom kombiju, čije je krajnje odredište bila Francuska.

Krijumčarena roba otkrivena je kada je vozilo prethodnom dana stavljeno pod carinski nadzor, zbog grešaka uočenih prilikom pregleda prateće dokumentacije. Kada je narednog dana dostavljena ispravljena dokumentacija, carinici su izvršili detaljan pregled, kako bi proverili da li prijavljeno odgovara realnom stanju tovara.

Međutim, tada je otkrivena jedna paleta više u odnosu na ono što je bilo prikazano u dokumentaciji.  Na paleti su bile 32 kutije, u kojima su se umesto deklarisane robe nalazili blisteri psihoaktivnih tableta.

Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o 854.595 tableta lekova “Bensedin“, “Ksalol“ i “Rivotril“, koji su na listi psihoaktivnih supstanci. Lekove su, zajedno sa vozilom i vozačem, u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Foto: Uprava carina