Više od 155 kilograma marihuane u „bunkeru“ kamiona

Carinici su u saradnji sa policijom 9. decembra 2021. godine na prelazu Bački Breg otkrili više od 155 kilograma marihuane, sakrivene u specijalno prerađenom “bunkeru“ jednog kamiona.

Droga je otkrivena kada je oko četiri sata po ponoći na izlaznu kontrolu pristigao kamion prijepoljskih registarskih oznaka, koji je ka Češkoj prevozio plastične zaštitne kapice.

Kamion je izdvojen za detaljan pregled mobilnim skenerom, zbog čega je dopraćen do prelaza Horgoš.

Analizom slike sa skenera, u prostoru polušasije kamiona, uočene su konture koje su ukazivale da je ta šupljina ispunjena nekim sumnjivim sadržajem.

Detaljna kontrola pokazala je da je pomenuti prostor zatvoren limom, pa su nakon istovara robe uklonjene podne daske u prikolici, ispod kojih je pronađena skrivena šupljina ispunjena paketima različitih dimenzija. Merenjem je utvrđeno da se radi o nešto više od 155 kilograma marihuane spakovane u više od 100 paketa obmotanih celofanom i selotejpom.

Zaplenjenu drogu, kamion i 25-godišnjeg srpskog državljanina koji je upravljao vozilom, preuzeli su policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Izvor/foto: Uprava carina