AKVIZICIJE: Kompanija MK završila preuzimanje Victoria Grupe

Kompanija MK Group saopštila je danas da je završila proces kupovine 67% akcija Victoria Grupe, jednog od najvećih agrobiznis sistema u Srbiji.

Integracijom kompanija članica Victoria Grupe: Sojaprotein, Victoria Oil, Victoria Logistic, Luka Bačka Palanka i VZS Stočna hrana, MK Group je stekla status većinskog vlasnika dok dosadašnji akcionari Milija Babović i kompanija Apsara Limited ostaju manjinski vlasnici.

– Svesni smo značaja sinergije kapaciteta i iskustva MK Group i Victoria Group i radujemo se budućim poslovnim poduhvatima. Srpski poljoprivrednici će i dalje u nama imati pouzdanog partnera, spremnog da uloži znanje i sredstva, da bi obezbedio plasman domaćih proizvoda na svetska tržišta – rekao  je Andrija Vuković, finansijski direktor MK Group.

Victoria Group sarađuje sa više od 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a njihovi proizvodi od soje i suncokreta mogu da se nađu u više od 60 zemalja širom sveta, od čega čak 80% odlazi na tržište Evropske unije. Kompanija MK Group, sa 35 godina poslovanja u agraru, obrađuje 20.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji, a jedna je od najvećih vertikalno integrisanih u ovom delu Jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju.

Podeli na društvenim mrežama: