AUL postala članica Evropske federacije rečnih luka

Agencija za upravljanje lukama postala je prva srpska punopravna članica Evropske federacije rečnih luka (EFIP), a prijem u članstvo potvrđen je na zasedanju Generalne skupštine federacije održanom 3. juna 2020. godine.

Кroz rad u EFIP-u Agencija će imati mogućnost da sa evropskim kolegama razmeni iskustva i znanja, u cilju unapređenja lučkog sektora u Srbiji. Članstvo u ovoj važnoj međunarodnoj organizaciji doprineće i integrisanju naših luka u globalni transportni lanac, navodi se u saopštenju Agencije za upravljanje lukama.

Evropska federacija rečnih luka okuplja gotovo 200 rečnih luka i lučkih uprava iz 18 zemalja među kojima su države Evropske unije, Švajcarska i Ukrajina.

Tokom 25 godina postojanja EFIP je osnažio ulogu spone između rečnih luka i evropskih institucija. Prisutna je stalna razmena informacija o aktuelnim pitanjima između donosilaca odluka i članova. Osim toga, EFIP promoviše rečne luke, njihove aktivnosti i ekonomski značaj, kako bi se povećala vidljivost lučkog sektora u evropskom transportnom, političkom i poslovnom okruženju, dodaje se u saopštenju AUL.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.