Belgija dobija NAJVEĆU kontejnersku luku u Evropi – Dogovoreno spajanje Antverpen i Zeebruge

Nakon pregovora koji su trajali oko godinu i po dana, dva belgijska grada – Antverpen i Briž, postigli su dogovor o spajanju luka Antverpen i Zeebruge. U novoj kompaniji, Antverpen će imati 80,2% udela, a Briž 19,8%.

Novo čvorište koje će nositi ime Luka Antverpen-Briž će najverovatnije prestići Roterdam kao najveću kontejnersku luku u Evropi. Dve luke izvestile su da je njihov zajednički godišnji promet kontejnera dostigao 13,8 miliona TEU, sa 157 miliona tona tereta. Sa druge strane, roterdamska luka prevezla je više TEU, ali oko 4 miliona tona manje – njeni rezultati iznosili su u 2019. godini 14,8 miliona TEU i 152,9 miliona tona tereta, piše railfreight.com.

Iako je pretovar kontejnera u Roterdamu tokom protekle godine pretrpeo značajne posledice zbog korona krize, Antverpen je uspeo da zabeleži blagi rast TEU na nešto više od dvanaest miliona. Istovremeno, rezultat Antverpena u tonama ostao je isti – 139 miliona. U luci Zeebrugge je količina pretovara porasla za više od 10% – na 1,8 miliona TEU i osamnaest miliona tona.

Na osnovu podataka za prva tri kvartala 2020, razlika između Roterdama i Antverpena se po svemu sudeći smanjila, na negde između 650.000 i 800.000 TEU. Posle devet meseci, holandska luka beležila je minus od 4,7% u TEU iznosu.

Zbog najvećeg prometa u poslednjem kvartalu, konačna cifra za 2020. godinu biće verovatno malo povoljnija za Roterdam. Ipak, čini se neizbežnim da će ostati znatno ispod 14,8 miliona TEU-a 2019. godine. Lučka uprava Roterdam predstaviće svoje konačne godišnje rezultate u petak 19. februara.

Luka Antverpen-Briž

Sporazumom dva grada označen je početak procesa ujedinjenja koji bi trebalo da bude okončan za godinu dana. Antverpen i Zeebruge će na ovaj način ojačati svoju poziciju u globalnom lancu snabdevanja i nisko-karbonskoj ekonomiji.

– Naša ambicija je da luka Antverpen-Briž postane prva luka na svetu koja će pomiriti ekonomiju, ljude i klimu – saopšteno je nakon dogovora.

Osim što bi luka Antverpen-Briž, kako je saopšteno, trebalo da postane najvažnja kontejnerska luka u Evropi, ona će takođe biti i „jedna od najvećih luka za rasuti teret i najveća luka za promet vozila u Evropi“. Dalje, luka će obuhvatati više od 15% tranzita evropskog tečnog prirodnog gasa, te će, naravno, ostati najvažnje evropsko hemijsko čvorište. Konačno, to će biti najveća luka za kruzere u Beneluksu, dodaje se u saopštenju.