Besplatan internet u lukama Australije

Svi pomorci na brodovima u australijskim lukama imaće potpuno besplatan pristup internetu. Usluga je već dostupna u luci Botany, odnosno Sidnej, a od sada će to biti slučaj i u lukama širom Australije.

Reč je o „Seafarer Connect“ inicijativi, koja zasada donosi 4G brzinu povezivanja s mogućnošću prelaska na 5G mrežu. Sam projekt je nastao na ideji Tass Bull Seafarers Foundation (TBSF), a za tehničku stranu inicijative odgovoran je poslovni i tehnološki centar Telstra iz Sidneja.

Pri pristajanju u luku na brodove će biti ugrađen prenosni ruter čijim WiFi signalom će se biti pokriven, planira se, sav životni prostor na brodovima.

– Dostupnost internet veze jedan je od zahteva modernog načina života, koji mnogi od nas uzimaju zdravo za gotovo. Sada će članovi posade, nakon privezivanja broda i ugradnje prenosnog rutera, moći da koristite potpuno besplatan internet i da komuniciraju sa porodicom, bez odlaska na kopno i traženja gde je Internet dostupan i besplatan – izjavio je Robert Coombs, čelnik organizacije TBSF.

– Ovo je važan alat u osiguranju dobrobiti pomoraca, koji su mesecima odvojeni od svojih porodica – dodao je predsednik ITF-a Paddy Crumlin.

Izvor: pomorac.net

Podeli na društvenim mrežama: