Brodski prevoznik „Rubikon Shipping Company“ kupio brodogradilište Begej

Beogradska firma „Rubikon Shipping Company“ i zvanično ulazi u posed zrenjaninskog brodogradilišta Begej u stečaju, koje je kupila po ceni od 46 miliona dinara, prenosi portal Zrenjaninski.

– Ugovor je potpisan i sledi procedura ulaska kupca u posed. Obaviće se primopredaja sve imovine zrenjaninskog brodogradilišta, koja je nesporna – kaže stečajna upravnica Brodogradilišta Begej u stečaju Jelica Vukolić.

Predmet prodaje bile su nekretnine u Zrenjaninu, površine 83.000 kvadratnih metara, i nekretnine iza Stajićeva, na površini od preko milion kvadrata, kao i deo pokretne imovine.

„Rubikon Shipping Company“ neće postati vlasnik zemljišta na kojem se nalaze objekti, već samo njegov korisnik. Zalihe stečajnog dužnika su u ranijem periodu rasprodate, a deo opreme se nalazi pod sudskim sporom i nije moguće njeno korišćenje.

Iz tih razloga novi vlasnik brodogradilišta u stečaju, kako je ranije najavio, najpre će investirati u opremanje pogona, jer primarni motiv kupovine Begeja proizilazi iz prirode poslovne delatnosti beogradskog kupca.

Reč je o regionalnom lideru u rečnom transportu koji je specijalizovan za prevoz hemikalija i naftnih derivata. U planu je da upravo brodogradilište Begej bude lokacija na kojoj će se sprovoditi proces rekonstrukcije i modernizacije flote kojom raspolaže „Rubikon Shipping Company“, koji je osnovan 2007. godine u Beogradu i upravlja flotom od 14 plovila koja su kapaciteta 25.990 tona.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.