CITY LOGISTIKA: U Londonu pošiljke stižu – brodom

Kompanija DHL Express pokrenula je prvu uslugu dostave paketa rečnim brodićem u Londonu. Takav servis biće doprinos smanjenju saobraćajnih gužvi, uz istovremeno pouzdan i efikasan način prevoza pošiljki širom britanske prestonice.

Inovativna usluga uvedena je kao deo posvećenosti DHL-a korišćenju kombinovanih načina prevoza za poboljšanje pristupa urbanim oblastima i važan je korak ka istraživanju potencijala reke za transport manjih količina tereta.

– Rečni brod je brz, efikasan i pouzdan način upotrebe trenutno neiskorišćene pristupne rute do Londona i to je jedna od nekoliko inicijativa u koje ulažemo, na putu ka nultoj emisiji 2050. – navode u DHL Express.

Rečni brod, kojim upravlja Thames Clippers Logistics, saobraćaće svakodnevno u 7:30, prevozeći pakete u London. Pošiljke će biti ukrcane iz električnih vozila na rečni brodić na Wandsworth Riverside Quarter, pre nego što će velikom brzinom otputovati duž Temze u centralni London, pristajući na pristaništu Bankside odakle će do krajnjih korisnika stizati DHL kurirskim biciklima.

DHL je, inače, već dokazao efikasnost kombinovanja drumskog puta i plovnih puteva putem uspostavljanjem mreže za isporuku kanalima u Amsterdamu i Veneciji, a ovaj servis prvi je takve vrste u Londonu.

Izvor/foto: dhl.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.