COSCO SHIPPING pokrenuo isporuku svinjetine iz Kanade u Vuhan

Teretni brod M.V. Xin Los Angeles, koji je u vlasništvu kompanije COSCO SHIPPING, isplovio je 12. marta iz luke Vankuver sa 9.572 TEU. Time je pokrenuta isporuka prve ture rashlađene svinjetine koju je China Oil and Foodstuffs Corporation (COFCO) hitno kupila u Kanadi, kako bi pružila podršku u sprečavanju i kontroli epidemije u Vuhanu. Ovo je prva tura sveže hrane koju je COFCO uvezla iz Kanade.

COSCO SHIPPING, kao važan pružalac logističkih usluga COFCO kompaniji u dostavljanju svakodnevnih namirnica do pogođenih područja, svake nedelje će obezbeđivati transport za 4 do 5 kontejnera. Svinjetina potiče iz južne kanadske provincije Manitoba,  koja je udaljena oko 2.300 km od Vankuvera, najbliže luke na istočnoj obali Tihog okeana.

Nakon što je prihvatila zadatak, kompanija COSCO SHIPPING Lines sarađivala je sa ogrankom u Severnoj Americi i komunicirala sa lokalnim brodarima o planu isporuke i potražnje kontejnera. Postigli su dogovor oko uslužnog procesa i izvršili strogu kontrolu procesa unutrašnjeg transporta, skladištenja i utovara sa različitim stranama, osiguravajući uspešnu isporuku svinjetine.

Kada M.V. Xin Los Angeles teretni brod, kako se očekuje, 27. marta pristigne u Šangaj, COSCO SHIPPING će pružiti logističku uslugu „od vrata do vrata“. Transportovaće svinjetinu do železničke stanice u Vuhanu koristeći intermodalni prevoz i obezbediti prikolice za prevoz u kojima će svinjetina biti transportovana do skladišta u Vuhanu.

Ove mere, kojima se obezbeđuje pravovremena isporuka sveže hrane stanovnicima Vuhana, veoma su značajne u borbi protiv epidemije, navodi se u saopštenju kompanije COSCO SHIPPING.

Izvor: en.coscoshipping.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.