„Dan luke Konstanca“ 26. septembra u Novom Sadu

Manifestacija je već najavljena kao veoma važna, jer će okupiti poslovne partnere luke Konstanca, privrednike zainteresovane za mogućnosti koje nude rumunske pomorske luke, kao i predstavnike lokalnih vlasti.

Broj onih koji su potvrdili svoje učešće na sastanku sa predstavnicima luke Konstanca u Novom Sadu je veći nego prethodnih godina. Događaju će prisustvovati delegati iz Srbije, ali i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije – navodi predstavništvo te luke u Srbiji.

Kako je navedeno u saopštenju, interesovanje za ovu manifestaciju, koje raste iz godine u godinu, je dokaz da napori koje ulaže „Administrativna uprava luke Konstanca“ u ovom regionu, od 2007. pa do danas, imaju efekta, jer partnerstva sa srpskim kompanijama daju dobre rezultate.

Osim trgovaca žitaricama – „MK Commerce“, „Victoria Group“, „Agrotrading“, „Agroglobe“ i drugih – koji svoje poslove obavljaju preko luke Konstanca poslednjih nekoliko godina, ozbiljno partnerstvo je nedavno izgrađeno sa kompanijom „Elixir Group“, koja trenutno izvozi preko ove luke oko 3 miliona tona rude u Kinu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.