DHL kupuje američku kompaniju Hillebrand za 1,5 milijardi evra

Deutsche Post DHL Group potpisala je ugovor o preuzimanju američke kompanije J.F. Hillebrand Group AG i njenih podružnica, a vrednost transakcije iznosi oko 1,5 milijardi evra.

Hillebrand je globalna kompanija specijalizovana za pomorski transport i špediciju, sa fokusom na pića i druge neopasne tečne terete. U poslednjih 12 meseci, ostvarili su prihod od oko 1,4 milijarde evra i imaju više od 2.700 zaposlenih širom sveta. Hillebrand će u 2021, prema planovima, isporučiti oko 50.000 TEU.

Ova kupovina ojačaće poziciju DHL Grupe na dinamičnom pomorskom tržištu.

– Akvizicija kompanije Hillebrand je komplementarna sa našim postojećim portfolijom. U skladu sa strategijom grupe, jačamo svoju osnovnu logističku delatnost i ostvarujemo profitabilan dugoročan rast – kaže Frank Appel, generalni direktor Deutsche Post DHL Group.

Poslovanje kompanije Hillebrand odlukuje i korišćenje inovativnih fleksitankova i ISO kontejnera. DHL će ostvariti značajne benefite zahvaljujući znanju i iskustvu ove kompanije u poslovanju sa tečnostima u rasutom stanju, kao i drugim sličnim proizvodima. Osim toga, Hillebrand nudi i širok spektar usluga sa dodatnom vrednošću, koje će sada biti dostupne DHL korisnicima.

Odobrenje za zaključenje transakcije, koja podleže određenim regulatornim kontrolama, očekuje se tokom narednih meseci.

Izvor/foto: dpdhl.com