Do Novog Sada stigli prvi kontejneri iz Luke Konstanca – Uspešno testiran transport Dunavom

Testiranje prve kontejnerske pošiljke Dunavom između Luke Konstanca u Rumuniji i Luke Novi Sad, uspešno je završeno pretovarom više od 50 kontejnera u Novom Sadu prošlog vikenda.

Kompanija DP World Novi Sad je na ovaj način po prvi put povezala ključne luke u Srbiji i Rumuniji. Brod Vigilla je do Luke Novi Sad prevezao više od 50 kontejnera, gde je roba istovarena u kamione za isporuku krajnjim kupcima.

– Ovo je prvi korak ka uspostavljanju novog servisa DP World Novi Sad, koji će svim našim korisnicima obezbediti ekološki, bezbedniji i jednostavniji transport robe – navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije.

Iz kompanije dodaju da trenutno grade novi kontejnerski terminal u ovoj luci, što uključuje i gradnju novih silosa za skladištenje robe, rekonstrukciju puteva i proširenje vertikalnog pristaništa.

Podsetimo, u maju 2019. godine, svetski provajder pametnih logističkih rešenja DP World postao je vlasnik Luke Novi Sad, obavezavši se u ulaganje 35 miliona evra, radi razvoja i niza nadogradnji, u okviru kojih je i nova usluga transporta Dunavom do Luke Konstanca.

U maju prošle godine, DP World Novi Sad je otvorio u Novom Sadu obnovljeni putnički terminal, nakon renoviranja vrednog 500.000 evra, i time ponudio moderne objekte i opremu neophodnu za smeštaj svih vrsta plovila.